ABT’DEN BİR İLK, ORHAN VELİ SEYİRCİYİ BÜYÜLEDİ

Pandemi nedeniyle uzun süredir gösterilerine ara vermek zorunda kalan Alanya Belediye Tiyatrosu (ABT) dün akşam bir ilki gerçekleştirerek Alanya Belediyesi Açık Hava Tiyatrosu’nda seyircisiyle tekrar buluştu. "Orhan Veli ile Git Gidebildiğin...

Yayınlanma:
ABT’DEN BİR İLK, ORHAN VELİ SEYİRCİYİ BÜYÜLEDİ

Pandemi nedeniyle uzun süredir gösterilerine ara vermek zorunda kalan Alanya Belediye Tiyatrosu (ABT) dün akşam bir ilki gerçekleştirerek Alanya Belediyesi Açık Hava Tiyatrosu’nda seyircisiyle tekrar buluştu. "Orhan Veli ile Git Gidebildiğin Yere" adlı oyunu ilk kez açık havada sahneleyen ABT oyuncuları doğallıkları ve performanslarıyla seyirciyi büyüledi.


Covid-19 pandemisi nedeniyle temsillerine bir yıldır ara vermek zorunda kalan ABT, seyircilerden daha fazla uzak kalmak istemeyince yeni bir çözüm buldu. Oyunlarını Açık Hava Tiyatrosu'nda sahnelemeye karar vererek ilk gösterisini 18 Haziran Cuma saat 20.30’da Açık Hava Tiyatrosu’nda yaptı.
Oyunu izlemeye gelen Devlet Tiyatrosu Sanatçılarından Tomris Çetinel, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, STK temsilcileri, protokol üyeleri ve çok sayıda sanatsever oyuncuların doğallığı ve performansını dakikalarca alkışladı.

Türk Edebiyatı’nın önemli şairlerinden Orhan Veli’nin şiirlerinden yola çıkılarak uyarlanan müzikal oyun, yaklaşık 70 dakika sürdü. Tek perdeden oluşan oyunu Alanya Belediye Tiyatrosu oyuncuları Mustafa Erman Doğan, Vedat Akbulut, Birke Muratal Doğan sergiledi.

“OYUNUMUZ ÜCRETSİZDİR”
“Bundan sonrada oyunlarımızı sanatseverlerle Açık Hava Tiyatrosu’nda buluşturmaya devam edeceğiz” diyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Orhan Veli ile Git Gidebildiğin Yere adlı oyunun ücretsiz sahnelendiğini hatırlattı. Başkan Yücel, 19 Haziran Cumartesi bu akşam saat 20.30’da tekrar oynanacak oyuna vatandaşları davet etti.

Rejisörlüğünü Murat Atak‘ın yaptığı oyunun yardımcı rejisörü Nejat Koper, metin uyarlaması ise Nilbanu Engindeniz’e ait. Yine oyunun sahne tasarımı Duygu Gökalp’e ait, ışık tasarımını Hakan Özdemir yaparken müzik direktörlüğünü ise Kemal Günüç yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet