Acıbadem Üniversitesi’nden Aşı Uygulaması İçin Sosyal Mesafe Uyarısı

Covid-19’a karşı Çin’de geliştirilen ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TUSEB) tarafından onaylanarak ülkemizde Faz 3 klinik çalışmalarına başlanan aşı araştırması, Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi’nde...

Yayınlanma:
Acıbadem Üniversitesi’nden Aşı Uygulaması İçin Sosyal Mesafe Uyarısı

Covid-19’a karşı Çin’de geliştirilen ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TUSEB) tarafından onaylanarak ülkemizde Faz 3 klinik çalışmalarına başlanan aşı araştırması, Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi’nde uygulanmaya başlanacak. Hastane yayınladığı basın bülteninde,  etkinliğe katılmak isteyen basın mensupları için sosyal mesafe uyarısı yaptı.

Açıklamada Covid-19 aşısı geliştirilmesine yönelik araştırmaların hızla sürdüğü ifade edilerek, “Faz 1 ve Faz 2 denemeleri sonrasında Faz 3 Klinik uygulamalarında gönüllüler üzerindeki araştırma aşamalarına gelindi bile. Bu aşılar içinde Çin tarafından üretilen aşının Faz 3 Klinik çalışmaları, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TUSEB) tarafından onaylandı. Türkiye’de 26 merkezde sürdürülen araştırmada, Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi de rol alıyor. Faz 3 Klinik uygulama araştırması, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. İftahar Köksal tarafından yapılıyor. Covid-19’a karşı aşı araştırmaları ve önemi konusunda Prof. Dr. İftahar Köksal’ın bilgi vereceği, ilk gönüllü Dr. Cem Gün’ün de neden gönüllü olduğuna dair duygu ve düşüncelerini paylaşacağı toplantıya katılımınızdan mutluluk duyarız” denildi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet