Acilde Damardan Adrenalin Verilen Hastanın Kalbi Durdu !  (Özel Haber) 

İddiaya göre İzmir’de bir eğitim ve araştırma hastanesinde ağızdan hava yolu ile verilmesi gereken ‘adrenalin’ maddesi damar yolu ile verilince hastanın kalbi durdu. Hastane yönetimi soruşturma başlatırken, Demokratik Sağlık...

Yayınlanma:
Acilde Damardan Adrenalin Verilen Hastanın Kalbi Durdu !  (Özel Haber) 

İddiaya göre İzmir’de bir eğitim ve araştırma hastanesinde ağızdan hava yolu ile verilmesi gereken ‘adrenalin’ maddesi damar yolu ile verilince hastanın kalbi durdu. Hastane yönetimi soruşturma başlatırken, Demokratik Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Sertan Yeşilyurt, “Yeni mezun olan sağlık personeli hemen ağır iş yükü altında çalıştırılmamalı” uyarısında bulundu. 

İzmir’de yaşanan olay sağlık sisteminde yaşanan sorunları bir kez daha gözler önüne serdi. Grip ve nefes darlığı şikayetiyle İzmir’deki bir eğitim ve araştırma hastanesinin acil servisine başvuran erkek hasta, acil hekiminin gerekli tetkikleri yapmasının ardından tedavi altına alındı. Ancak iddiaya göre acilde görevli sağlık personeli, doktorun hava yolu ile verilmesini reçete ettiği ‘adrenalin’ isimli ilacı, hastaya damar yolu açarak verdi. Kalbi duran hasta ilk müdahalenin ardından Yoğun Bakım Servisinde tedavi altına alındı. Burada yapılan tedavinin ardından hasta taburcu edildi. 

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü ve Acil Servis Sorumluları Dikkatli Olmalı ! 

Demokratik Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Sertan Yeşilyurt, yeni mezun olan sağlık personellerinin belirli bir alışma ve eğitim döneminden geçirildikten sonra sorumlu oldukları alanlarda yetki ve görev verilmesi gerektiğini söyledi. Habere konu olan olay hakkında bilgisi olduğunu belirten Başkan Yeşilyurt, hekim dışı personelin görevlendirme ve eğitiminden hastanelerdeki Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlerinin sorumlu olduğunu söyledi. Başkan Yeşilyurt, Acil Servis gibi servis sorumlularının da eğitim ve oryantasyon çalışmaları konusunda titiz çalışmaları gerektiğini, aksi takdirde hasta aleyhine beklenmeyen sonuçların çıkabileceğini sözlerine ekledi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Adrenalin Nedir ?

Adrenalin hormonu, vücudun harekete geçmesi için çok önemli bir hormondur. Kalp atışlarının hızlanması, kasların kasılması ve harekete geçmesi  için uygun ortamı sağlar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet