Adel Kalemcilik, sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarına devam ediyor

50 yılı aşkın bir süredir sürdürülebilirlik ve toplumsal farkındalık yaratma konusunda titizlikle yürüttüğü çalışmalarıyla ön plana çıkan Adel Kalemcilik, çevre ve doğa dostu bir anlayışla hayata geçirdiği çalışmalarıyla...

Yayınlanma:
Adel Kalemcilik, sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarına devam ediyor

50 yılı aşkın bir süredir sürdürülebilirlik ve toplumsal farkındalık yaratma konusunda titizlikle yürüttüğü çalışmalarıyla ön plana çıkan Adel Kalemcilik, çevre ve doğa dostu bir anlayışla hayata geçirdiği çalışmalarıyla Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na da katkı sağlıyor.

Anadolu Grubu’nun tüm şirketleriyle birlikte sürdürülebilirlik alanında hayata geçirdiği proje ve uygulamaları, ekonomik, çevresel ve sosyal etkilerine göre analiz ettiği “Anadolu’dan Yarınlara Anadolu Grubu Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Uyumluluk Raporu”nda, Adel Kalemcilik, 2015-2019 döneminde hayata geçirdiği 16 çalışmasıyla değerlendirildi.

Raporda, Adel’in özellikle Kurumsal Dayanıklılık bölümünde yer alan çalışan sağlığı ve ürün güvenliği, iş etiği, kadın istihdamı alanlarında yaptığı çalışmalar ön plana çıktı. Rapora konu olan 5 yıllık süreçte Adel’in proje ve uygulamalarının sırasıyla en çok “Amaçlar için Ortaklıklar, “Nitelikli Eğitim”, “Sorumlu Üretim ve Tüketim”, “Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı”, “İklim Eylemi” ve “Eşitsizliklerin Azaltılması” amaçlarına katkı sağladığı tespit edildi.

Operasyonel faaliyetlerini çevre dostu bir yaklaşımla gerçekleştiren Adel Kalemcilik aynı zamanda toplumsal fayda sağlamaya yönelik projeleri de öncelikleri arasında kabul ediyor.

Adel bu yaklaşımıyla, üretim tesisinin çevre dostu hale getirilmesi, üretim süreçlerinde ortaya çıkan atıkların azaltılması ve atıklardan enerji üretimi yapılması için gerçekleştirdiği çalışmalarıyla çevrenin korunmasına ve ekonomiye katkı sağlıyor. Şirket aynı zamanda çeşitli alanlarda hayata geçirdiği sosyal sorumluluk çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. Özellikle geleceğin güvencesi çocukların yaratıcılıklarını artırmak için onların bilişsel gelişimlerini desteklemeyi hedefleyen birçok farklı proje geliştiren Adel Kalemcilik, yeşil ve daha yaşanabilir bir çevre yaratmak adına da ağaçlandırma çalışmalarını toplumda farkındalık yaratacak şekilde hayata geçiriyor.


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet