Airbus, yeni Copernicus ROSE-L görevi için radar cihazı sağlayacak

Airbus, Thales Alenia Space ile "L-bandında Avrupa için Radar Gözlemevi Sistemi" (ROSE-L) görevi için gelişmiş radar cihazı oluşturmak üzere anlaştı. Friedrichshafen'deki (Almanya) Airbus Defence and Space, projeyi teslim etmek üzere...

Yayınlanma:
Airbus, yeni Copernicus ROSE-L görevi için radar cihazı sağlayacak

Airbus, Thales Alenia Space ile "L-bandında Avrupa için Radar Gözlemevi Sistemi" (ROSE-L) görevi için gelişmiş radar cihazı oluşturmak üzere anlaştı. Friedrichshafen'deki (Almanya) Airbus Defence and Space, projeyi teslim etmek üzere radar enstrümanı için dokuz ülkeden şirketlerin dahil olduğu içeren bir endüstriyel konsorsiyuma başkanlık edecek. Misyonun ana yüklenicisi Thales Alenia Space tarafından Airbus'a verilen sözleşme yaklaşık 190 milyon Euro değerinde.

Temmuz 2027'de planlanan lansmanla Copernicus ROSE-L görevi, aktif aşamalı bir dizi sentetik açıklıklı radar cihazı taşıyacak. ROSE-L, 690 km'lik kutup yörüngesinden kara, okyanus ve buzulların gece ve gündüz izlenmesini sağlamakla birlikte yüksek uzaysal çözünürlük ve hassasiyette daha sık görüntüleme sunacak. Veri ürünlerini oluşturmak için polarimetri ve interferometri gibi gelişmiş radar tekniklerini kullanacak. Radar anteni 11X3,6 metre boyutunda (yaklaşık 10 pinpon masası büyüklüğünde) ve şimdiye kadar yapılmış en büyük düzlemsel anten olacak.

7,5 yıllık ömrü boyunca, ROSE-L misyonu, Avrupa Birliği’nin Copernicus Arazi İzleme ve Acil Durum Yönetimi hizmetleri de dahil olmak üzere birçok kullanıcının ihtiyaçlarına hizmet edecek. Toprak nemi, hassas tarım, gıda güvenliği, orman biyokütlesi ve arazi kullanımındaki değişiklikler hakkında önemli veriler sağlayacaktır. Buna ek olarak, kutuplardaki buz tabakalarını, buzulları, deniz buzullarını ve kar örtüsünü izleyecek.


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet