“AKP BASKI VE YILDIRMADA DA SINIR TANIMIYOR. ÖDÜL YERİNE CEZA.”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı, geçtiğimiz Şubat ayında “Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi’’ sınırları içinde yaşanan kum hırsızlığında tutanak tutarak görevini yapan orman...

Yayınlanma:
“AKP BASKI VE YILDIRMADA DA SINIR TANIMIYOR. ÖDÜL YERİNE CEZA.”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı, geçtiğimiz Şubat ayında “Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi’’ sınırları içinde yaşanan kum hırsızlığında tutanak tutarak görevini yapan orman muhafaza memurunun önce lojmandan çıkartılması, Cumhurbaşkanına hakaret gerekçesiyle görevden alınması ve sonrasında da görev yeri değişikliğiyle uzaklaştırılmasını hem Tarım ve Orman Bakanına hem de İçişleri Bakanına cevaplaması istemiyle vermiş olduğu soru önergesiyle meclis gündemine taşıdı. Milletvekili Cavit ARI, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında “AKP, görevini yerine getiren dürüst ve ahlaklı devlet memurunu sindirmek için yaptığı baskı ve yıldırmada da sınır tanımıyor.” dedi.

Geçtiğimiz Şubat ayında “Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi’’ sınırları içinde 2 bin kamyona yakın kum hırsızlığı yapıldığına dair ihbarları değerlendiren güvenlik güçleri bir operasyon düzenleyerek geniş çaplı gözaltılar yapmış, sonrasında Kaş Adliyesinde konu ile ilgili bir soruşturma açılmıştır diyen Arı, “söz konusu kum hırsızlığına ilişkin olarak Tarım Orman İş Sendikası Başkanı Şükrü DURMUŞ iki gün önce bir açıklama yaptı. Sayın DURMUŞ açıklamasında; “Görev alanındaki bu hırsızlıkla ilgili tutanak tutma sürecindeki orman muhafaza memuru, AKP ilçe Başkan Yardımcısı tarafından engellenmek istenmiş ve AKP İlçe Başkan Yardımcısı görevli memura; ‘’Burada tutanak tutmayın, biz bölge müdürünü aradık.” demesi üzerine ve görevli muhafaza memur da “Değil bölge müdürü Sayın Cumhurbaşkanımız gelse ben bu tutanağı tutacağım.” demiştir. Bu yaşananlar üzerine memuru önce lojmanından çıkarttılar, sonra kaymakam bu sözü Cumhurbaşkanı’na hakaret saydı ve görevden aldı. Görevinin gereğini yaptığı için görevden uzaklaştırılan memur, üyesi olduğu Tarım Orman İş Sendikası’nın girişimleri sonucu 27 gün sonra görevine dönebilmiş, ancak bu kez de görev yeri değiştirilerek Kaş Sütleğen’e gönderilmiştir diyerek önemli bilgiler aktarmıştır. İlçe Kaymakamı, baskılara rağmen görevini yapmak isteyen, yapan bir memuru ödüllendireceği yerde cezalandırmıştır.” dedi.

Milletvekili Arı, “Bir başka konu Sayın İlçe Kaymakamı bu haksız soruşturmayı hangi gerekçeyle açmış ve bu cezai işlemi yapmıştır? Kendi iradesi ile mi yoksa herhangi bir siyasi baskıya maruz kalmış mıdır? Görevini yapan bir kamu görevlisi ödüllendireceğine cezalandırılmıştır. İki bin kamyon kum çalanlar hakkında konu yargıdadır. Süreci takip ediyoruz. Çalanın yanına kar kalmayacaktır. Ama maalesef böyle giderse ortaya çıkaran suçlu olacaktır.” dedi.

Daha önce başka bir ilçede AKP’liler hakkında işlem yapmak isteyen polis memuru başka bir ilçe tayinine maruz kalmıştı diyen Arı, “Burada da AKP’de siyaset yapanlar hakkında çok önemli iddialar mevcuttur, şimdi bu cezai işlem bürokratlara işini doğru yapana gözdağı demektir, baskı demektir, işini doğru yapma demektir, ilgili görevlinin aynı görevine iadesi ve haklarının teslimi gerekir.” dedi. Milletvekili Arı, “Bu yaşananlar, işini doğru yapmak isteyen kamu personeline adeta “ya bizim dediğimizi yaparsın ya da sonuçlarını katlanırsın” demek olup görevinin gereğini yapmak isteyen kişileri yılgınlığa sürükleyecek, iş güvenceleri için kaygı oluşturacaktır.” diyerek sözlerini tamamladı.

Chp Antalya İl Başkanlığı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet