AKSU’DA BELEDİYE MARİFETİ İLE DERE YATAĞINA İŞ MERKEZİ YAPILIYOR

Antalya’nın turizm merkezi Aksu ilçesinin Kundu Oteller Bölgesinde dere yatağı doldurularak üzerine Aksu Belediyesi tarafından ticaret merkezi yapılması üzerine CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan...

Yayınlanma:
AKSU’DA BELEDİYE MARİFETİ İLE DERE YATAĞINA İŞ MERKEZİ YAPILIYOR

AKSU’DA İKİNCİ ORİON PAZAR VAKASI KABUL EDİLEMEZ

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek Antalya Aksu’da Kundu Oteller Bölgesinde dere yatağı doldurularak üzerine Aksu Belediyesi tarafından yapılan ticaret merkezini aynı zamanda verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı. Tarım ve Orman Bakanı  Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması istenen önergede şu sorulara yer verildi;

Antalya’nın Aksu ilçesinde Kundu Oteller bölgesinde Aksu Belediyesi tarafından dere yatağı doldurularak üzerine içinde dükkanların bulunduğu bir binanın yapıldığı, binanında Aksu Belediyesi Spor Kulübüne ait olduğu yöre halkı tarafından belirtilmektedir.

Aksu Belediyesi tarafından Aksu Kundu Oteller bölgesinde DSİ tarafından ıslah edilmesi gereken dere yatağı doldurularak üzerine ticaret merkezi yapılmış mıdır?

Aksu Belediyesi tarafından ere yatağına yapılan bahse konu yapı için DSİ’den izin alınmış mıdır?

DSİ’nin yetkisinde olan dere yatağına inşaat yapan Aksu Belediyesi’ne kurum tarafından gerekli uyarılar yapılmış mıdır? Dere yatağına dolgu ve inşaat yapılırken kurum tarafından ilgili saha denetlenmiş midir?

Bahse konu dere yatağına yapılan dolgu ve inşaat için yöre halkından gelen şikayetler olmuş mudur? Olmuş ise bunlara istinaden hangi işlemler yapılmıştır?

Bahse konu dere yatağında olası bir taşkına karşı gerekli ıslah çalışmaları var mıdır? Var ise bahse konu dere yatağına yapılan dolgunun ve yapının gelecekteki taşkınlara etkisi araştırılmış mıdır?

Chp Antalya İl Başkanlığı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet