ALANYA AÇIK HAVA TİYATROSUN’DA “BİZİM YUNUS” SAHNELENDİ

Ankara Devlet Tiyatrosu'nun, "Bizim Yunus" adlı oyunu, "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" etkinlikleri kapsamında dün akşam Alanya Belediyesi Açık Hava Tiyatrosu’nda sahnelendi.Sönmez Atasoy'un yazdığı, rejisörlüğünü Devlet Tiyatroları...

Yayınlanma:
ALANYA AÇIK HAVA TİYATROSUN’DA “BİZİM YUNUS” SAHNELENDİ

Ankara Devlet Tiyatrosu'nun, "Bizim Yunus" adlı oyunu, "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" etkinlikleri kapsamında dün akşam Alanya Belediyesi Açık Hava Tiyatrosu’nda sahnelendi.


Sönmez Atasoy'un yazdığı, rejisörlüğünü Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt yaptığı, Alpay Ulusoy’un oynadığı oyun beğeniyle izlendi.

Türkçe şiirin öncüsü, halk şairi ve tasavvuf edebiyatında kendine has bir tarzın kurucusu olan Yunus Emre’nin hayatını, demiryolu makasçı rolündeki oyuncu Alpay Ulusoy canlandırdı.

UNESCO 2021 YILINI “YUNUS EMRE YILI” İLAN ETTİ
Oyunun Rejisörü Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, 2021 yılının UNESCO tarafından “Yunus Emre Yılı”, Cumhurbaşkanlığı tarafından ise "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" olarak ilan edildiğini vurgulayarak açık havada seyirci ile buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Anadolu Turnesi kapsamında, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in ev sahipliğinde Alanya seyirciyle de buluşma fırsatı bulduklarını söyleyen Kurt, “ Yunus Emre ‘Bizim Yunus’ diye anılır. Yunus, gerçekten bizimdir. Anadolu’nun Yunus’udur. Bütün insanlığı kendinde birleştirmiş dünyanın Yunus’udur o; kısaca ‘Bizim Yunus’tur’ o, hepimizin. Yüzyıllar öncesinden bize sözleriyle, düşünceleriyle seslenen, sevgi dilinin ortak adıdır; Yunus Emre”.

TEKRAR SAHNELENECEK
Yaklaşık 55 dakika ve 1 perdeden oluşan oyun, 28 Temmuz dün akşam saat 21.00’de sahnelendi. Oyun, 29 Temmuz bu akşam tekrar oynanacak. Etkinlik koronavirüs kapsamındaki önlemlere uyularak gerçekleştirildi.
Oyunun sonunda Ankara Tiyatrosu ekibine teşekkür eden Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, oyuncu Alpay Ulusoy’a tüm ekip adına çiçek takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet