ALANYA EKO OKULLARINDAN ÇEVRE DAYANIŞMASI

Alanya Belediyesi; Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından yürütülen Eko Okullar Programı kapsamında Alanya eko okulları için planlanan senenin ilk toplantısını Mahmutlar 50. Yıl Ahmet Keşoğlu İlkokulu ev sahipliğinde 21 Eko...

Yayınlanma:
ALANYA EKO OKULLARINDAN ÇEVRE DAYANIŞMASI

Alanya Belediyesi; Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından yürütülen Eko Okullar Programı kapsamında Alanya eko okulları için planlanan senenin ilk toplantısını Mahmutlar 50. Yıl Ahmet Keşoğlu İlkokulu ev sahipliğinde 21 Eko Okulun katılımı ile gerçekleştirdi.


ALANYA EKO OKULLARINDAN ÇEVRE DAYANIŞMASI

Alanya Belediyesi; Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından yürütülen Eko Okullar Programı kapsamında Alanya eko okulları için planlanan senenin ilk toplantısını Mahmutlar 50. Yıl Ahmet Keşoğlu İlkokulu ev sahipliğinde 21 Eko Okulun katılımı ile gerçekleştirdi.

Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün katılım sağladığı toplantıda Eko Okulların önemi ve yapmış oldukları faaliyetler ile ilgili ilçe genelinde Eko Okul faaliyetleri gösteren okullara bilgiler verildi. Toplantıya katılım sağlayan Okul Müdürleri, Eko Okul Koordinatör Öğretmenleri ve TÜRÇEV Antalya İl Koordinatörlüğü Temsilcileri okul girişinde öğrencilerin halk oyunları gösterileriyle karşılandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı; Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Antalya İl Koordinatörü Lokman Atasoy, Milli, Eğitim Müdürü Hüseyin Er ve Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp’in konuşmalarının ardından Eko Okul koordinatör öğretmenlerinin sunumları ile devam etti.

LOKMAN ATASOY “ÇEVRE İŞİ GÖNÜL İŞİ”

Alanya da geldikleri noktadan memnun olduğunu ve çalışmalarını daha da ileri taşıyacaklarını belirten Türçev İl Koordinatörü Lokman Atasoy “ Çevre işi gönül işidir” diyerek bu programda gönüllü olarak çalışan Alanya Belediye Başkanına, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne, okul müdürlerine ve koordinatör öğretmenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

ALİ YENİALP “BU BAŞARIYI BERABER YAKALADIK”

Alanya Belediye Bakan Yardımcısı Ali Yenialp programda tüm katılımcılara teşekkürlerini sunarak, “Çocuklarımızın çevre kapsamında farkındalık sahibi olmasını sağlamalıyız. Her yıl yeni katılımcılar ekliyoruz ve bu başarıyı hep beraber yakaladık.” dedi.

HÜSEYİN ER ALANYA BELEDİYESİ HEP YANIMIZDA

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er konuşmasında çevre için yapılan bu gönüllü çalışmaları önemsediklerini ve bu konuda çalışan tüm kurumlar ve Alanya Belediyesi ile her zaman uyumlu bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. Tüm eko okul koordinatör öğretmen ve idarecilerin emeklerine de teşekkür etti.

TÜRÇEV SUNUMU

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Antalya İli Sekreterya-Programlar Asistanı Melike ECİN, TÜRÇEV koordinatörlüğünde yürütülen Mavi Bayrak, Çevrenin Genç Sözcüleri, Okullarda Orman, Yeşil Anahtar konuları ile ilgili bilgiler vermiş olup, sonrasında Eko Okullar Programı, programa kayıt süreçleri, Eko Okul faaliyetleri ve hedefleri hakkındaki sunumunu gerçekleştirdi. Her yıl Ağustos-Ekim ayları arasında başvuruların TÜRÇEV e yapıldığının belirten Melike Ecin, Eko Okul Programının Türkiye genelinde 1095 okul ve Antalya genelinde de 91 okula ulaştığını belirtti.

EKO OKULLARDAN SUNUMLAR

Eko Okul programına Alanya kent ölçeğinde devam eden Obaköy İlkokulu, Hacıkura İlkokulu, Mahmutlar 50. Yıl Ahmet Keşoğlu İlkokulu, Sakine Nesibe Zamanoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Mahmutlar Anaokulu koordinatör öğretmenleri Eko Okul Programına dâhil oldukları tarihten itibaren yapmış oldukları çalışmaları sundular. Sunularda, okul bahçesinde yapılan çevre düzenlemeleri, eko bahçe çalışmaları, çevre festivali etkinlikleri, atık malzemelerden tasarımlar, bioçeşitlilik, enerji verimliliği, pano çalışmaları, GES ziyaretleri, atık pil toplama yarışmaları, eğitim çalışmaları, geri dönüşümün önemi gibi konular yer veren koordinatörler, çevrenin korunması ve gelecek nesillere bunun sağlıklı bir şekilde aktarılması için hazırladıkları yeni plan ve programlar hakkında bilgiler verdiler.

KATILIMCILARA BEZ TORBALAR HEDİYE EDİLDİ

Toplantı sonrasında katılımcılara Sıfır Atık Projesi kapsamında Alanya Belediyesi tarafından hazırlanan “Çevre Dostu Bez Torbalar” hediye edildi. Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda ERDOĞMUŞ tüm okulların toplantıya katılımından memnun olduğunu dile getirdi. Mahmutlar 50. Yıl Ahmet Keşoğlu İlkokulu okul aile birliği tarafından hazırlanan ikramların servis edilmesi ile toplantı sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet