Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğünden Kripto para Uyarısı

KRİPTO PARA DOLANDIRICILIĞI %81 ARTARAK 7,7 MİLYAR DOLARA ULAŞTIKripto paralar, tüm dünyada en çok konuşulan konulardan biri. 2021 yılında 15.000’den fazla kripto para biriminin halka açık işlem görmesi, kripto para piyasanın...

Yayınlanma:
Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğünden Kripto para Uyarısı

KRİPTO PARA DOLANDIRICILIĞI %81 ARTARAK 7,7 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

Kripto paralar, tüm dünyada en çok konuşulan konulardan biri. 2021 yılında 15.000’den fazla kripto para biriminin halka açık işlem görmesi, kripto para piyasanın büyüklüğünü gözler önüne seriyor. Popülerliğini günden güne artıran ve bir yılda oldukça fazla değer kazanan kripto paralar, yatırım yapmak isteyenlerin önceliği olurken çok sayıda dolandırıcı için de ideal bir hedef haline geliyor. Uzmanlar tarafından yapılan artırmaların sonucuna göre 2021 yılında 7,7 milyar değerinde kripto para dolandırıcılığı gerçekleştiğini ve bunun 2020’ye göre %81 artış anlamına geldiği tespit edilmiştir.

Kripto para birimi kayıplarının ana kaynağı olarak rugpull adı verilen halı çekme dolandırıcılığı başı çekiyor. Halı çekme, kripto para geliştiricilerinin bir projeyi terk ettiği ve yatırımcıların fonlarıyla ortadan kaybolduğu yeni bir dolandırıcılık türüdür.2020'de dolandırıcılık vakalarının sadece %1'i halı çekme yöntemiyle gerçekleşirken, bu oran 2021'de %37'ye yükseldi.

Kripto Paralarınızı Siber Suçlulara Kaptırmamanız İçin 5 İpucu:

Siber saldırganların 2021 yılında 7,7 milyar değerinde kripto para çalması birçok yatırımcıyı tedirgin etmeye başladı. Kripto para yatırımcılarının mağdur olmaması için olası tehlikelere karşı bilinçli olunması gerekmektedir.

1)Gerçek olamayacak kadar yüksek getiri sağlayan yatırımlardan kaçının.

2) Sizi yatırım yapmaya zorlayan mesajlardan uzak durun.

3) Başkalarına bahsetmenizi istemeyenlerden uzak durun.

4) Ünlü isimlerin reklamlarına inanıp yatırım yapmayın.

5) Arkadaşlık sitelerinde size verilen kripto yatırımlarını ciddiye almayın.

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet