ALANYA’DA 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Alanya’da da coşkuyla kutlandı. Saat 19.19’da hoparlörlerden okunan İstiklal Marşı’nın ardından İskele Meydanı’nda toplanan kalabalık, Türk...

Yayınlanma:
ALANYA’DA 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Alanya’da da coşkuyla kutlandı. Saat 19.19’da hoparlörlerden okunan İstiklal Marşı’nın ardından İskele Meydanı’nda toplanan kalabalık, Türk bayraklarıyla geleneksel fener alayını temsili şekilde gerçekleştirdi.


19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Alanya’da, Alanya Belediyesi ve Alanya Kent Konseyi’nin ortaklaşa düzenlediği etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu topraklarını düşman işgalinden kurtarmak ve hürriyeti sağlamak amacıyla 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak yaktığı milli mücadele meşalesi 101 yıldır aynı gurur ve heyecanla yanmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda 19.19’da tüm Türkiye genelinde İstiklal Marşı okundu.

BAŞKAN YÜCEL KUTLAMALARA BALKONDAN EŞLİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “19.19’da balkon ve pencerelerden İstiklal Marşımızı” okuyalım talimatı üzerine kutlamalara evinin balkonundan eşlik eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “101 yıllık çınar, 101 yıllık heyecan sonsuza kadar sürecek bir gurur. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

TEMSİLİ FENER ALAYI DÜZENLENDİ

Alanya Belediyesi ve Alanya Kent Konseyi tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da fener alayı etkinliği gerçekleştirildi. COVID-19 (Yeni Tip Koronavirüs) salgını nedeniyle çeşitli tedbirler alınarak bu yıl temsili olarak düzenlenen fener alayı çerçevesinde Şelale Meydanı’nda toplanan kalabalık, marşlar eşliğinde Atatürk Anıtı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Fener alayının ardından Alanya Belediyesi’ne ait araçlarla doğu, batı ve merkez mahallelerde günün anlam ve önemine ilişkin şarkı ve marşlar yayınlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet