ALANYA’DA 4 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan Yarın Nefes” programı kapsamında Alanya’da 4 bin fidan toprakla buluştu. Proje her yıl düzenli olarak gerçekleşmeye...

Yayınlanma:
ALANYA’DA 4 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan Yarın Nefes” programı kapsamında Alanya’da 4 bin fidan toprakla buluştu. Proje her yıl düzenli olarak gerçekleşmeye devam edecek.


81 ilde eş zamanlı düzenlenen program kapsamında Alanya’nın Toslak Mahallesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte toplam 4 noktada keçiboynuzu, fıstıkçamı ve iğde fidanlarından oluşan 4000 adet fidanın toprakla buluşması sağlandı. Alanya’da düzenlenen programa tüm kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, okul öğretmenleri ve öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katılım sağladı. “Çevreci Kent Alanya” olgusunun yaygınlaştırılması amacıyla bu tür çevreci etkinliklere katılımı önemseyen bir kurum olma bilinciyle ülke çapında eş zamanlı gerçekleştirilen etkinlikte yerini alan Alanya Belediyesi, doğal kaynaklarımızın en başında gelen orman alanların yüzölçümünün genişletilmesine katkı sağladı.

HER YIL TEKRARI SAĞLANACAK

Alanya Orman İşletme Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinlik, günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından fidan dikim etkinliğine geçildi. Yoğun katılımın gerçekleştiği etkinlikte Alanya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan alanlara fidanların dikilmesi işleminin ardından, can suyunun fidanlarla buluşturulmasıyla etkinlik sona erdi. “Bugün Fidan Yarın Nefes” sloganı ile tüm ülke çapında eş zamanlı gerçekleştirilen ağaçlandırma etkinliği her yıl aynı tarihte düzenlenecek.

“ALANYA BELEDİYESİ OLARAK DESTEKÇİYİZ”

“11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan Yarın Nefes” programı ile ilgili olarak Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş yaptığı açıklamada, çevrenin korunması ve çevre bilincinin yaygınlaştırılması hedefiyle yürütülen her çalışmanın içinde yer almaktan ve destek sağlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Erdoğmuş, ilerleyen yıllarda küresel ısınmanın etkinlerinin bertaraf edilmesi hedefiyle yapılan her türlü çevreci projenin takipçisi olacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet