ALANYA’DA “DİP TEMİZ TERTEMİZ ETKİNLİĞİ”

Alanya Belediyesi ve Alanya Rotary Kulübü işbirliğinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Dip Temiz, Tertemiz” etkinliği 28 Nisan Pazar günü Alanya Tersanesi önünde gerçekleştirildi.ALANYA’DA “DİP TEMİZ TERTEMİZ ETKİNLİĞİ”Alanya...

Yayınlanma:
ALANYA’DA “DİP TEMİZ TERTEMİZ ETKİNLİĞİ”

Alanya Belediyesi ve Alanya Rotary Kulübü işbirliğinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Dip Temiz, Tertemiz” etkinliği 28 Nisan Pazar günü Alanya Tersanesi önünde gerçekleştirildi.


ALANYA’DA “DİP TEMİZ TERTEMİZ ETKİNLİĞİ”

Alanya Belediyesi ve Alanya Rotary Kulübü işbirliğinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Dip Temiz, Tertemiz” etkinliği 28 Nisan Pazar günü Alanya Tersanesi önünde gerçekleştirildi.

Mavi bayraklı otellerin de destek verdiği etkinliğe, Alanya Rotary Kulübü dalgıçları, Alanya´da faaliyet gösteren dalış okullarının profesyonel dalgıçları, belediyenin yüzey temizleme aracı “Wasteddin” ve sörfçüler de katıldı. Alanya Tersanesi önünde ve çevresinde dip taraması yapan ekiplerin deniz dibinden çıkarttıkları atıklar sörfçüler ve Wasteddin Atık Alım Teknesi yardımı ile toplandı.

“ALANYA BELEDİYESİ BÜYÜK BİR DESTEK SAĞLIYOR  ”

Alanya Rotary Kulübü Başkanı Ayhan Gedikoğlu, “Alanya´nın sadece yer üstü değil deniz altı güzelliklerinin de öne çıkmasını istiyoruz.” dediği açıklamasında etkinliğin amacının deniz temizliği hususunda farkındalık oluşturmak ve konu ile ilgili herkesi bu sorumluluk çatısı altında birleştirmek olduğunu belirtti. Bu yıl 4. üncüsü düzenlenen etkinliğe 2430. Rotary Bölge Federasyon Başkanı N. Altan Arslan, Bölge Federasyon Başkan Yardımcısı Azize Kalkavan ve Falez Rotary Kulüp Bakanı Fikri Bayhan da katılım sağladılar. Etkinlik sonunda Başkan Gedikoğlu yaptığı açıklamada 4 yıldır projeye verilen her türlü destekten ötürü Alanya Belediyesi’ne ve tüm katılımcı çevre gönüllülerine teşekkür etti.

ERDOĞMUŞ: “DENİZLERİMİZ TEMİZ”

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş, “Dalgıçlarımız deniz dibindeki güzelliklere şahit oldu. Ancak çok sevindirici bir durum denizlerimiz temiz. Alanya Belediyesi olarak bu tip etkinlikleri desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

Bu yıl düzenlenen etkinliğe Alanya kent ölçeğinde mavi bayrağa sahip otellerin de katılım sağladığını belirten Erdoğmuş “2019 yılı boyunca ilçemizde yürütülecek çevre eğitim etkinlikleri kapsamında bu tür etkinliklere önem veren çevreci otellerimiz çevre farkındalığının önemine vurgu yaptılar.” dedi. 16 Dalgıç ile gerçekleştirilen etkinliğe Alanya kent ölçeğinde faaliyetlerine devam eden Mavi Bayraklı Otellerimizden Lumos Deluxe Resort Otel, Doğanay Hotel, Utopia World Hotel, Nox. Inn Beach Hotel, Rubi Hotel, Rubi Platinum Hotel, Diamond Hill Resort Hotel, Wome Deluxe Hotel ve A11 Obaköy Hotel katılım sağladılar.”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet