Altın artan risklerle birlikte pozitif seyretti

Altın haftanın ilk gününde 1790 dolar/ons seviyesine kadar uzanmasına rağmen bu seviyede kalmayı başaramamasına rağmen dün toparlanma çabasında hareket ettiği bir günü geride bıraktı. Piyasalar bir taraftan aşılanma konusundaki...

Yayınlanma:
Altın artan risklerle birlikte pozitif seyretti

Altın haftanın ilk gününde 1790 dolar/ons seviyesine kadar uzanmasına rağmen bu seviyede kalmayı başaramamasına rağmen dün toparlanma çabasında hareket ettiği bir günü geride bıraktı. Piyasalar bir taraftan aşılanma konusundaki iyimserliğini fiyatlarken, diğer taraftan rekor vaka sayısını kaydedilmesini fiyatlamaya çalışıyor. ABD tarafındaki aşılama çalışmaları hızla giderken, Hindistan gibi Asya ülkelerindeki vaka sayılarının kontrolden çıkması piyasalardaki risk algısını artırıyor. Bu gelişmeler hisse senedi piyasalarınca satış yönlü karşılanırken, güvenli liman altına yansıması pozitif yönlü oldu. Dünkü seansa 1771 dolar/onstan seviyesinden başlayan sarı maden seans boyu pozitif görünümünü kaybetmeden kazançlı bir seansı geride bıraktı. 1778 dolar/onstan seansı tamamlayan sarı maden önceki güne kıyasla 0,4 kazancı hanesine yazdı.

Gümüş ise yatay denecek bir günü geride bırakırken, altının yükselişine eşlik edemedi. 25,82 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, 26 dolar/onsun üzerini denemesine rağmen bu seviyede kalmayı başaramadı ve beyaz maden maden önceki güne kıyasla yerinde saymış oldu.

Platin dünkü seansı kırmızıda kapatarak dört günlük rallisinin ardından zararda bir günü geride bırakmış oldu. Seansa 1212 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, 1190 dolar/onstan seansı tamamladı ve önceki güne kıyasla hanesine yüzde 1,8 kayıp yazmış oldu.

Paladyumun rekor kaydetme çabasının ardından dünkü seansta platinle birlikte kırmızıda bir günü geride bıraktı. 2812 dolar/ons seviyesinde seansa başlayan paladyum 2762 dolar/ons seviyesinden seansı tamamladı ve önceki güne kıyasla hanesine 1,75 kayıp yazdı.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda altın işlemler 0,50-1,00 dolar/onsla gerçekleşirken, Borsa İstanbul’da işlem hacmi düşük seyretti. Toplamada 1.262 kg altın, 7.922 kg gümüş işlemiyle seans tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet