Altın enflasyondan güç buldu

Altın dünkü seansta 1732 dolar/ons seviyesinden başladıktan sonra satıcılı bir başlangıç yaparak, gün içinde 1723 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilerek son bir haftanın en düşük seviyesini kaydetti. Satıcılı başladığı...

Yayınlanma:
Altın enflasyondan güç buldu

Altın dünkü seansta 1732 dolar/ons seviyesinden başladıktan sonra satıcılı bir başlangıç yaparak, gün içinde 1723 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilerek son bir haftanın en düşük seviyesini kaydetti. Satıcılı başladığı günde ABD’de açıklanan enflasyon verisiyle güç kazanma imkânı bulan sari maden, iki günün ardından yeşilde kapanış yapmayı başardı. ABD’de dün açıklanan enflasyon verisi beklentileri aşarak aylık bazda yüzde 0,6 artış göstererek, ekonominin hızla toparlanacağına dair sinyal vermiş oldu. Enflasyondaki artışın kalıcılık gösterip göstermeyeceği ekonomik aktivitelerin nasıl seyredeceği ilgiliyken, altın enflasyondaki artışa tepkisi pozitif yönlü oldu. 1749 dolar/ons seviyesine kadar uzanan sarı maden, seansı 1745 dolar/ons seviyesinden tamamladı ve önceki güne kıyasla hanesine yüzde 0,7 kazanç yazmış oldu.

Gümüş de dünkü seanstaki pozitiflikten nasibini aldı ve yüzde 2’nin üzerinde kazanç elde etmiş oldu. 24,81 dolar/ons seviyesinden başladığı günde, 25 dolar/ons seviyesini aşarak 25,48 dolar/ons seviyesine kadar uzandı. 25,34 dolar/ons seviyesinden seansı tamamlayan beyaz maden günlük bazda yüzde 2,1 kazanç elde etti.

Platin dünkü seansta da kırmızıda bir kapanış yaparken, üst üste üçüncü seansı da zararda kapatmış oldu. 1173 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, 1158 dolar/onstan seansı kapattı ve yüzde 1,2 kayıpla seansı tamamladı.

Paladyum bir ayın ardından dünkü seansta 2700 dolar/ons seviyesini aşmayı başarırken, üst üste dördüncü günü de kazançla tamamladı. Dünkü seansı 2696 dolar/ons seviyesinden seansı tamamlayan paladyum önceki güne kıyasla yüzde 0,7 değer kazandı.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda da altın işlemleri uluslararası fiyatlara yakın gerçekleşirken, primler 0,50 dolar/ons civarında seyretti. İşlem hacminin düşük olduğu günde 1.097kg altın, 18.811 kg gümüş işlemiyle seans tamamlandı.

Kaynak: Doğukan ÇİÇEK / TROY PRECIOUS METALS TRADE INC.
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet