Altında toparlanma sürüyor

Altın bir haftanın ardından tekrardan 1830 dolar/onsun üzerine geri dönerek, kaybettiği gücü toparlanma konusundaki kararlılığı bize göstermiş oldu. Dünkü seansa 1815 dolar/ons seviyesinden başlayan sarı maden, seans boyu pozitif...

Yayınlanma:
Altında toparlanma sürüyor

Altın bir haftanın ardından tekrardan 1830 dolar/onsun üzerine geri dönerek, kaybettiği gücü toparlanma konusundaki kararlılığı bize göstermiş oldu. Dünkü seansa 1815 dolar/ons seviyesinden başlayan sarı maden, seans boyu pozitif seyirde hareket etti. Günün önemli gelişmesi İngiltere otoritesi Pfizer aşısının onaylaması oldu. Böylelikle bu aşı onaylanan ilk aşı olurken, piyasalardaki iyimserlik bir adım daha ileri taşınmış oldu. Altının bu habere tepkisi ise sınırlı olurken, asıl tepkisini ABD Senatosunun yeni teşvik paketi teklifi sonrası verdi. Demokratların daha önce önerdikleri büyüklükte bir paket olmasa da, en azından böyle bir paketin tekrardan gündeme alınmış olunması kıymetli madenlerin fiyatlamasına olumlu yönde oldu. Altın dünkü seansı 1830 dolar/onstan kapatırken önceki güne kıyasla yüzde 0,8 değer kazanmış oldu.

Gümüş önceki günkü aşırı pozitif performansının ardından dünkü seansta kısmen daha düşük performans göstermiş olsa da günü yeşilde kapatmayı başardı.24,09 dolar/ons seviyesinden günü tamamlayan beyaz maden önceki güne kıyasla yüzde 0,4 kazancı hanesine yazmış oldu.

Plattin defalarca 1030 dolar/ons seviyesinden dönen platin, bu sefer kırmayı başaracak mı? Sorularını bu sefer sordurtmaya başladı. Dünkü seansta 1019 dolar/ons seviyesine kadar uzanan platin seansı 1015 dolar/onstan tamamlarken önceki güne kıyasla yüzde 1,3 kazanç yazmış oldu.

Paladyum ise günün yataya yakın kırmızıda kapatırken 2400 dolar/onsun üzerinde tutunmayı başarıyor. Dünkü seansı 2411 dolar/onstan tamamlayan paladyum önceki güne kıyasla yüzde hanesine yüzde 0,1 gibi bir kayıp yazmış oldu.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta altın işlemleri dünya fiyatlarının üzerinde 1-2 usd/onsla gerçekleşti. Borsa İstanbul’da toplamda 1.951 kg altın, 4.064 kg gümüş işlemiyle seans tamamlandı.


Hibya Haber Ajansı

Altın bir haftanın ardından tekrardan 1830 dolar/onsun üzerine geri dönerek, kaybettiği gücü toparlanma konusundaki kararlılığı bize göstermiş oldu. Dünkü seansa 1815 dolar/ons seviyesinden başlayan sarı maden, seans boyu pozitif seyirde hareket etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet