Amor Towles’ten Siyah Beyaz Bir Manhattan Hikâyesi

Walker Evans’ın otuz yıl evvel New York metrosunda çektiği fotoğraflardan oluşan sergiyi gezerken yaşadığı beklenmedik bir karşılaşma, Katey Kontent’i şaşırtır: metro vagonunda boşluğa bakan eski bir arkadaşının fotoğrafı… Böylece Katey'nin, yirmili yaşlarındaki ışıltılı New York’a dört mevsimlik geri dönüş hikâyesi başlar: “1938 yılı harika renkleri olan dört kişinin hayatımı fazlasıyla etkiledikleri bir yıl olmuştu.

Yayınlanma:
Amor Towles’ten Siyah Beyaz Bir Manhattan Hikâyesi

Walker Evans’ın otuz yıl evvel New York metrosunda çektiği fotoğraflardan oluşan sergiyi gezerken yaşadığı beklenmedik bir karşılaşma, Katey Kontent’i şaşırtır: metro vagonunda boşluğa bakan eski bir arkadaşının fotoğrafı… Böylece Katey'nin, yirmili yaşlarındaki ışıltılı New York’a dört mevsimlik geri dönüş hikâyesi başlar: “1938 yılı harika renkleri olan dört kişinin hayatımı fazlasıyla etkiledikleri bir yıl olmuştu.”

 

Katey ve oda arkadaşı Eve, esrarengiz bankacı Tinker Grey ile 1937 yılının son gecesi Greenwich Village'daki bir caz barında tanışır. Bu tesadüfi tanışma ve enteresan sonuçları, Katey'yi Wall Street firmasının sekreter odasından sosyetenin üst basamaklarına ve Condé Nast'ın yönetici ofislerine taşır. Büyük Buhran'dan henüz kurtulan New York’un tüm sosyal sınıfları arasında süzülen Katey’nin, parlak zekâsına eşlik eden cesaretinden başka dayanağı yoktur.

 

Son derece modern hissettiren kusursuz bir dönemin anlatıldığı hikâyeye romanlar, sanat eserleri, gece kulüpleri, sokaklar, caz ve birçok zengin ayrıntı eşlik ediyor. Nezaket Kuralları, Özlem Yüksel’in çevirisi ve hep kitap logosuyla 24 Nisan’da raflardaki yerini alacak. 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet