Anneler Günü alışverişi pandemide 2.5 kat arttı

Tam kapanma döneminde pazar günü kutlanacak olan Anneler Günü e-ticaret platformlarındaki trafiği arttırdı.

Yayınlanma:
Anneler Günü alışverişi pandemide 2.5 kat arttı

Tam kapanma döneminde pazar günü kutlanacak olan Anneler Günü e-ticaret platformlarındaki trafiği arttırdı. NeSatilir.com’un verilerine göre, Anneler Günü alışverişleri 2021’de geçen yıla göre 2,5 kat artış gösterdi. Yılın en çok rağbet gören hediyesi ise 11,6’lık bir oranla cep telefonu kılıfı oldu. 

 

Anneler Günü’nün pandemi döneminde bir refleks haline gelen online alıverişi ne yönde etkileyeceği herkes tarafından merak ediliyor. Toplam tüketim harcamaları içerisinde önemli bir paya sahip olan hediye alışverişlerini Anneler Günü özelinde  analiz eden NeSatilir.com’un değerlendirmesine göre; Anneler Günü alışverişi bir önceki pazar gününden itibaren başlıyor ve hediyelik alışverişlerin 64’ü son haftada yapılıyor. 

 

Nesatılır.com endeksinde Anneler Günü alışverişlerinin 2021 yılında geçen yıla göre 2,5 kat artış göstermesi dikkat çekerken yılın en çok rağbet gören hediyesi 11,6’lık bir oranla cep telefonu kılıfı oluyor. 10,8 ile günlük spor ayakkabı ikinci sırayı, 10,2 ile bluetooth kulaklık üçüncü sırayı alıyor. Galipleri 9,9’la akrilik boya, 9,6’yla hediyelik eşya,9,4’le çiçek ve tohum, 8,8’le tencere ve tava setleri, 8,7’yle cep telefonu, 8’le toz deterjan, 12,7 ile diğer tercihler takip ediyor.

 

Fiyat ortalaması verilerinin de çıkarıldığı endekse göre;  2389 TL ile cep telefonu en yüksek ortalamaya sahip hediye kategorisi olarak ölçümleniyor. Hemen ardından 509 TL ile tencere ve tava setleri geliyor. 224 TL ile günlük spor ayakkabı en yüksek fiyat ortalamasına sahip üçüncü kategori olurken, bluetooth kulaklık 109 TL ortalamayla dördüncülüğe ve 72 TL ile toz deterjan beşinciliğe yerleşiyor. 57 TL ile diğer, 53 TL ile hediyelik eşya, 46 TL ile akrilik boya, 32 TL ile cep telefonu kılıfı, 24 TL ile çiçek ve tohum ise ilk beşe göre daha düşük fiyat ortalamasına sahip  kategoriler.

 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet