Antalya Merhaba Fotoğraf Sergisigörkemli Bir Törenle Açıldı

Vali Münir Karaloğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen Antalya Merhaba “Işıklar ve Gölgeler” temalı fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi.Antalya Valiliği tarafından...

Yayınlanma:
Antalya Merhaba Fotoğraf Sergisigörkemli Bir Törenle Açıldı

Vali Münir Karaloğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen Antalya Merhaba “Işıklar ve Gölgeler” temalı fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Antalya Valiliği tarafından düzenlenen Antalya Merhaba Fotoğraf Sergisi’nde Anadolu Ajansı foto muhabiri Ali İhsan Öztürk'ün objektifinden Antalya'yı farklı yönleriyle yansıtan birbirinden güzel 75 eser yer aldı.

Vali Münir Karaloğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katıldığı serginin açılış törenine ayrıca Antalya Milletvekilleri Atay Uslu ve İbrahim Aydın, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, turizm sektör temsilcileri ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

TÜRKİYE’YE GELEN 3 TURİSTTEN BİRİ ANTALYAMIZA GELİYOR

Turizmde yeni pazarların önemine işaret eden Mevlüt Çavuşoğlu, geçen 2 yılda bazı sorunlar yaşandığını ve turizmde alternatif pazarlar arandığını hatırlattı. Şu anda Hindistan'ın potansiyelini artırmaya çalıştıklarını kaydeden Çavuşoğlu, Çin'de de Türkiye Yılı ilan edildiğini ifade etti.

Türkiye'ye gelen turist sayısının 38 milyondan 32 milyona kadar düştüğünü, bu yıl 40 milyona ulaşılmasının beklendiğini dile getiren Çavuşoğlu,

"2002 yılında Türkiye'ye gelen toplam turist sayısı 13,5 milyondu. Bu sene sadece Antalya'ya 14 milyon turist gelecek. Şimdi Antalya'ya 20 milyon turist gelir mi? Gelir. 2002 yılında Antalya'ya gelen turist sayısı 3 milyondu. 3 milyondan 14 milyona çıktıysak, 14 milyon olan rakam 20 milyona da çıkar. Antalya'da 20 milyona çıkarsak Türkiye'de 60 milyona çıkarız. Çünkü Türkiye'ye gelen yaklaşık 3 turistten biri Antalya’mıza geliyor. Biz hükümet olarak, devlet olarak her zaman olduğu gibi bundan sonra da turizmcilerin, turizm sektörünün ve ülkemize gelen tüm misafirlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Elbirliği ile inşallah ülkemizi hak ettiği yere ulaştıracağız. Ben tekrar Ali İhsan Öztürk ağabeyimi bu başarılı çalışmasından dolayı tebrik ediyorum" dedi

TURİZM HAFTASI ANTALYA MERHABA SERGİSİ’YLE BAŞLADI

Vali Karaoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, Turizm Haftası'nı, AA ile yapılan protokolle, dört mevsim Antalya'yı anlatan, AA'nın ödüllü foto muhabiri Ali İhsan Öztürk'ün fotoğraf sergisiyle başlattıklarını belirtti.

Antalya'yı anlatan çok sayıda fotoğraf sergisi açıldığını, birçok fotoğraf sanatçısının Antalya'nın çeşitli güzelliklerini anlatan sergiler açtığını belirten Karaloğlu, kentin tüm değerlerini içine alan, her sezonu anlatacak bütüncül bir fotoğraf arşivi ile fotoğraf sergisi oluşturmayı çok arzuladıklarını ifade etti.

Bu kapsamda Ali İhsan Öztürk'ün çektiği fotoğrafları hem Antalyalılarla hem de Antalya'ya gelecek yerli ve yabancı turistlerle paylaşmak istediklerine dikkat çeken Karaloğlu, bunun için Cumhuriyet Meydanı'nı kentin bütün değerlerini anlatan fotoğraflarla süslemeye çalıştıklarını söyledi.

BU ŞEHİR BİR SEZONLUK OLAMAZ

Turizmin daha iyi geliştirilmesi için sektörle birlikte çalışmalar yaptıklarını anlatan Karaloğlu, "Antalya sadece sahiller demek değil. Antalya'nın, Likya'dan Roma'ya, Bizans'tan Selçuklu’ya, Osmanlı'ya bu şehrin kültürünü medeniyetini oluşturan çok sayıda tarihi ve kültürel eserleri var. Çok önemli doğal güzellikleri, şelaleleri, mağaraları, vadileri, yaylaları, en önemlisi Toroslarda hala muhafaza etmeye çalıştığımız çok kadim bir Yörük kültürüyle Anadolu'nun bir parçası olan bu şehir bir sezonluk olamaz." dedi.

Bu şehirde var olan bütün değerler kullanıldığında 12 ayı kapsayacak turizmin yapabileceği, fırsatların ve imkânların olduğunu vurgulayan Karaloğlu, buna göre şehir, sektör, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları olarak hep beraber çalışmak gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin turizm başkenti olan Antalya’da, şehre bu ünvanı kazandıran herkesin turizm haftasını kutlayan Vali Karaloğlu, serginin bir hafta açık kalacağını ve şehrin değişik noktalarında da sergileneceğini duyurdu.

Mevlüt Çavuşoğlu ve Vali Münir Karaloğlu kurdele kesiminin ardından sergiyi gezdiler.

Antalya Merhaba Işıklar ve Gölgeler Fotoğraf Sergisi, 22 Nisan'a kadar Cumhuriyet Meydanı’nda ziyaretçilerini bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet