ANTALYA’DA FİLYASYON EKİPLERİ SAHADAN ÇEKİLDİ Mİ?

ANTALYA YOĞUN BAKIMLARIN DOLULUK ORANI NEDİR?SAĞLIK BAKANLIĞI ANTALYA’DA TURİZMİ DÜŞÜNEREK ÇALIŞMALITurizmin gözdesi Antalya’da korona vakalarının tam bilinmediğine dair iddiaları dile getiren CHP’li Özer, Sağlık Bakanı...

Yayınlanma:
ANTALYA’DA FİLYASYON EKİPLERİ SAHADAN ÇEKİLDİ Mİ?

ANTALYA YOĞUN BAKIMLARIN DOLULUK ORANI NEDİR?

SAĞLIK BAKANLIĞI ANTALYA’DA TURİZMİ DÜŞÜNEREK ÇALIŞMALI

Turizmin gözdesi Antalya’da korona vakalarının tam bilinmediğine dair iddiaları dile getiren CHP’li Özer, Sağlık Bakanı Koca’ya “Filyasyon ekiplerinin yetersiz kaldığı ve vaka tespitlerinde sıkıntı yaşandığı doğru mudur? Ekipler neden sahadan alınıp hastanelere çekildi?” diye sordu.

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Antalya ili genelindeki ortalama resmi korona vaka sayısının günde 2500 olarak açıklandığını ama son haftalarda bunun üzerinde bir artış yaşandığına dair göstergeler olduğunu belirterek birçok yoğun bakımda tam doluluğa ulaşıldığı bilgisini aldıklarını söyledi. Antalya’da turizm nedeniyle korona kontrollerine daha çok önem verilmesi gerektiğini kaydeden Özer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya bir önerge vererek “Antalya’da resmi açıklamaların üzerinde bir artış yok ise neden sağlık çalışanlarının izinleri kaldırılmıştır? İl genelinde yapılan test sayısı nedir? Yoğun bakımların doluluk oranları nedir? 1 Temmuz’dan bu yana Antalya il genelindeki vaka sayıları ve yaş dağılımı nedir? Bu dağılımda turistlerin oranı nedir?” diye sordu.

SAHADAKİ VAKA KONTROLLERİ YETERLİ Mİ?

Önergesinde pandemi servisleri ile yoğun bakım kapasitelerini artırmaya çalışan kamu hastanelerinin diyaliz üniteleri ile ara yoğun bakımları da Covid yoğun bakımlarına dönüştürmeye çalıştığına dikkat çeken Özer şöyle konuştu:

“Antalya Tabip Odası filyasyon ekiplerinin çağrılara yetişemediğini söylüyor. Yani sahadaki kontrol yetersiz. Bakana verdiğimiz önergede bu konuyu da sorduk. Filyasyonda çalışan sağlıkçıların hastanelerde açılan pandemi servislerine alındığı doğru mudur? Salgınla mücadelede saha çalışmalarını bilen sağlıkçıların sahadan çekilerek hastanelerde görevlendirilmesinin nedeni nedir? Filyasyon ekiplerinin yetersiz kaldığı ve bu nedenle vaka tespitlerinde sıkıntı yaşandığı doğru mudur? Antalya filyasyon ekip sayısı nedir? Antalya genelinde filyasyon ekiplerinin ulaşamadığı ve ulaşılamadığını bildirdiği vaka sayısı nedir?”

SAĞLIKÇI İZNİNİ İPTAL ETMEK TEDBİR OLMUYOR

CHP’li Özer önce halkın sağlığı sonra da turizmin geleceği açısından Antalya’da aşılanma oranının artırılmasına daha çok çalışılması gerektiğini belirterek şu ifadelerde bulundu:

“Antalya’da Covid vaka sayısında bir artış yaşanıyorsa turizm sezonu diyerek bunu yok saymak değil, aslında tam da bu sebepten daha ciddi tedbirler almak gerek. İl Sağlık Müdürüyle görüştük, kendisi yoğun bakımlarda 30-50 yaş aralığındaki Covid vakalarının tamamına yakınının aşısız olduğunu ve acil olmayan ameliyatların ertelendiğini söyledi. Ayrıca ülkeden ayrılan turistlerden PCR testi pozitif çıkan sayının günde 400 olduğunu ifade etti. Demek ki Sağlık Bakanlığı Antalya özelinde turizmi de dikkate alarak daha kontrollü davranmalı ve doğru kararlar almalıdır. Daha çok PCR testi, aşı sorgulaması, hızlı antijen testi ve izolasyon sağlanmalı. Yani sağlık çalışanlarının izinlerini iptal etmekle tedbir alınmış olunmuyor.”

TURİSTLERE YÖNELİK ALINAN ÖNLEMLER NELERDİR?

PCR testi pozitif çıkan turistlerin özel hastanelerde tedavi altına alındığını da belirten Özer buna ilişkin olarak ise Bakan Koca’ya şu soruları yöneltti:

“Riskli bölgelerden gelen turistlere yönelik alınan önlemler nedir? Bugüne kadar Antalya’da PCR testi pozitif çıkan turist sayısı nedir? Karantinaya alınan ve hastanede tedaviye alınan turist sayısı nedir? Ülkemizden ayrılırken PCR testi pozitif çıkan günde 400 turist olması bu turistlerin ülkeye girişlerinde gereken kontrollerin yapılmadığı anlamına mı gelmektedir? Eğer öyle değilse bu turistler Antalya’da mı Covid’e yakalanmaktadır? Bu durumun Antalya turizmine balta vurması ihtimaline karşın hangi kararlar alınmıştır?”

Chp Antalya İl Başkanlığı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet