ANTALYA’DA OKUL SERVİSLERİ VE ARAÇLAR DENETLENDİ

2021-2022 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlamasıyla birlikte Antalya’da trafik düzenini ve güvenliğini sağlamak için Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince okul servislerine yönelik denetimler tüm...

Yayınlanma:
ANTALYA’DA OKUL SERVİSLERİ VE ARAÇLAR DENETLENDİ

2021-2022 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlamasıyla birlikte Antalya’da trafik düzenini ve güvenliğini sağlamak için Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince okul servislerine yönelik denetimler tüm hızıyla devam ediyor. Helikopter ve drone destekli gerçekleştirilen trafik denetimlerde kurallara uymayan sürücülere ceza kesildi.

https://www.youtube.com/watch?v=ip200fAwF1I

Antalya Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüz ekiplerince helikopter ve drone destekli trafik kontrolü gerçekleştirildi. Antalya İl Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgilere göre 07.02.2022 ile 14.02.2022 tarihleri arasında farklı saatlerde trafik ekiplerince havadan helikopter ve drone destekli emniyet kemeri, okul servisi, radar, alkol, kırmızı ışık denetimi, hatalı sollama, şehirlerarası otobüs, kış lastiği gibi konularda denetim yapıldı. Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması amacıyla denetim faaliyetlerinin etkin bir şekilde devam edeceği belirtilen açıklamada özellikle sürücülerde denetim duygusunun üst düzeyde tutulmasının hedeflendiği belirtildi.

Antalya’nın birçok noktasında geniş kapsamlı gerçekleştirilen trafik denetlemelerinde eksiği görülen araç ve sürücülerine cezai işlem uygulanırken, sürücüler, trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıldı. Antalya İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada havadan helikopter ve drone ile yapılan denetimler haricinde, şehirlerarası yolcu otobüslerine yönelik denetimlerin de devam ettiği bilgisi verildi.

Gerçekleştirilen denetimler sonucu; helikopter – drone denetiminde 90 sürücüye, şehirlerarası otobüs denetimi kapsamında 4 araç denetlenmiş olup 4 sürücüye, yük ve yolcu taşımacılığı denetimi kapsamında 2.478 araç denetlenmiş olup 141 sürücüye, yük taşıyan araçların denetimi kapsamında 1.061 araç denetlenmiş olup 64 sürücüye trafik idari para cezası uygulanmıştır. Uygulamada 130 okul servisi denetlenmiş olup ceza tatbik edilmemiştir. Ayrıca, "Yaşam Tüneli Eğitim Çadırı"nda 35 araç ve 127 yolcu olmak üzere toplam 162 yol kullanıcısına eğitim verilmiştir.

Açıklamanın sonunda vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği bilgisi paylaşıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet