ARI: “MİLLİ EĞİTİM DİYANET’E EMANET”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı, “Ülkemizde yüzbinlerce atama bekleyen öğretmen varken Antalya’nın Finike ilçesinde 4 mahalle okuluna İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından pedagojik...

Yayınlanma:
ARI: “MİLLİ EĞİTİM DİYANET’E EMANET”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı, “Ülkemizde yüzbinlerce atama bekleyen öğretmen varken Antalya’nın Finike ilçesinde 4 mahalle okuluna İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından pedagojik formasyonu olamayan imam ve eşlerinin görevlendirilmesi, ayrıca bir imam eşinin tüm yüzünü kapatan çarşafla derslere girmesi kabul edilemez, bu durum AKP iktidarının Milli Eğitim’e bakış açısının açık bir göstergesidir.” dedi.

Antalya Finike İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yüz yüze eğitim verilen Arifköy, Yeşilköy, Gökbük ve Yazır mahallerindeki okullardan ikisinde imam, ikisinde ise eşlerinin ders vermek için görevlendirildiği, okullarından birinde derse giren imam eşinin derslere çarşafla ve yüzü tamamen kapalı şekilde girdiği ve kişilerin pedagojik formasyonu olmadığı bilgisi basında yer almıştır. Ülkemizde öğretmen olmak için bu işin eğitimini almış ve atama bekleyen yüzbinlerce gencimiz varken, Finike İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “İlçe milli eğitim müdürümüzün iyi niyetli kullandığı bir tasarruf var. İmamın eşi ilahiyat mezunu, üniversite mezunu denilerek görevlendirildi.” diye bilgilendirme yapılması asla kabul edilebilecek bir mazeret olamaz diyen CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı “Tüm bunların kabul edilmesi mümkün değildir, konuyu Milli Eğitim Bakanına cevaplaması istemiyle verdiğim soru önergesiyle meclis gündemine de taşıdım. Gerekli soruşturma bir an evvel açılmalı ve böyle bir olayın yeniden yaşanmaması için başta ilçe milli eğitim müdürü olmak üzere sorumlular derhal görevden alınmalıdır. AKP iktidarında yaz boza dönen milli eğitim sisteminin geldiği noktada maalesef ülkemizin eğitimdeki başarısı birçok ülkenin gerisinde kalmıştır. Dünya çapında söz sahibi olacak yetişmiş vatandaşlarımız da başka ülkelere kaptırıyoruz. Eğitimde ileri değil geriye gitmemize neden olan bu yanlış uygulamalardan derhal vazgeçilmelidir.” dedi.

Milletvekili Arı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a  cevaplaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde aşağıdaki sorulara yer verdi.

  • Bahse konu okullara pedagojik formasyonu olmayan kişiler, ücretli öğretmen olarak neden görevlendirilmiştir?
  • Bu görevlendirme yasal olarak mümkün müdür?
  • Görevlendirilen kişinin çarşaflı olarak derse girmesi devlet memurları kılık kıyafet yönetmeliğine uygun mudur?
  • Uygun değilse kendisi hakkında herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmadıysa soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?
  • Köy imamı ve ilahiyat fakültesi/üniversite mezunu diye pedagojik formasyonu olmayan imam eşlerinin söz konusu köy okullarına görevlendiren ve ayrıca bir imam eşinin derslere yüzünü tamamen kapatacak şekilde çarşafla girmesine neden olan Finike İlçe Milli Eğitim Müdürü ve ilgililer hakkında açılmış bir soruşturma var mıdır? Yoksa açmayı düşünüyor musunuz?
  • Atama bekleyen yüzbinlerce branş öğretmeni olmasına rağmen imam ve eşlerini görevlendiren İlçe Milli Eğitim Müdürünü ve diğer görevlileri görevden alacak mısınız?

Chp Antalya İl Başkanlığı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet