ARI: Villaların satılması değil lojman arazisinin geriye alınması gerekir

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit ARI, Antalya’nın Kaş İlçesindeki usulsüz lojman takası ile satın alınan 2 adet villanın şimdi satışına karar verilmiş olmasının da yanlışlığını dile...

Yayınlanma:
ARI: Villaların satılması değil lojman arazisinin geriye alınması gerekir

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit ARI, Antalya’nın Kaş İlçesindeki usulsüz lojman takası ile satın alınan 2 adet villanın şimdi satışına karar verilmiş olmasının da yanlışlığını dile getirerek villaların satılması değil lojman arazisinin geriye alınması gerekir dedi.

 

Milletvekili Arı yaptığı açıklamada, Antalya’nın Kaş ilçesinde mülkiyeti Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB)’na ait Andifli Mahallesi 25 ada/3 nolu 1.314 metrekare taşınmaz üzerinde bulunan Kaş Kaymakam Konutu ve 6 daireden oluşan 3 katlı Kaymakamlık Personel Lojmanının Antalya Valiliği ve İçişleri Bakanlığının onayıyla Kaş Çukurbağ Yarımadası’nda yer alan ve 1.289,82 metrekare büyüklüğe sahip 193 ada 6 parseldeki iki adet lüks villa ile takas işlemi 10.09.2020 tarihinde gerçekleşmiştir.

İhalesiz yapılan bu takasın ciddi kamu zararına neden olmasının endişesi başta Kaş ilçemiz olmak üzere Antalya ilimizde ciddi kamuoyu tepkisine neden olmuştur. İlk başta yapılan takas işlemi yanlış iken şimdi villaların satılması daha da yanlıştır. Yapılması gereken lojman alanının geri kazanılması olup ilk olarak bu villaların satış işleminin durdurulması, kamu zararına sebebiyet veren kişiler kimse haklarında biran evvel idari ve adli soruşturma açarak lojman alanının kamuya geri kazandırılmasına yönelik idari ve hukuki işlemlerin başlatılması gerektiğini ifade ederek bu amaçla İçişleri Bakanlığına, Çevre ve Şehircilik  Bakanlığına ve Antalya Valiliğine yazılı dilekçe göndererek konu hakkında idari ve hukuki işlem başlatılmasını talep etti.

Chp Antalya İl Başkanlığı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet