Asia Young Designer Awards Türkiye’deki adaylarını bekliyor

Nippon Paint tarafından 13 yıldır düzenlenen Asia Young Designer Awards (AYDA), 2021-2022 döneminde Türkiye’nin de katılımıyla toplam 16 ülkede eş zamanlı olarak düzenlenecek. Asya'nın en önemli tasarım ödüllerinden...

Yayınlanma:
Asia Young Designer Awards Türkiye’deki adaylarını bekliyor

Nippon Paint tarafından 13 yıldır düzenlenen Asia Young Designer Awards (AYDA), 2021-2022 döneminde Türkiye’nin de katılımıyla toplam 16 ülkede eş zamanlı olarak düzenlenecek. 

Asya'nın en önemli tasarım ödüllerinden biri olan Asia Young Designer Awards’a 2008 yılından bugüne kadar 15 farklı ülkeden, 1.200'den fazla üniversitede okuyan 35.000'in üzerinde öğrenci katıldı. Binlerce genç tasarımcının piyasa ve endüstrinin önemli kişi ve kuruluşları ile bir araya gelmelerine imkan sağlayan organizasyon, kişiye özel rehberlik hizmetleri ve deneyimli profesyonel isimler tarafından gerçekleştirilen atölyeler sayesinde, genç katılımcıları sektörün uzmanlarıyla buluşturuyor. Asya'nın dört bir yanından gelen katılımcılar AYDA'da buluşarak önemli bir sinerji oluşturuyor, bilgi ve deneyimlerini paylaşarak birbirlerini de geliştiriyor.

Büyük Ödül Harvard University Graduate School of Design’da Eğitim İmkanı

Yarışma, Türkiye’deki üniversitelerde öğretim gören 2. sınıf ve üzeri tüm iç mimarlık öğrencileri ile 3. sınıf ve üzeri mimarlık öğrencilerine açık. Her bir kategorinin ulusal kazananı, ülkelerini temsil etmek üzere, diğer ülkelerden gelen katılımcılar ile yarışarak “Asia Young Designer of the Year” unvanı ile Harvard University Graduate School of Design’da, 10.000 USD değerinde 6 haftalık Design Discovery Program’a katılma fırsatı yakalıyor. 

 “Empati için Tasarla”yanlar Aranıyor

“Mimarlık” ve “İç Mimarlık” olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenen yarışmanın bu seneki teması “Empati için Tasarla 2021” olarak belirlendi. Son kullanıcının ihtiyaçlarını öncelikli olarak ele alan ve bu öncelikleri tasarımın merkezine koyan projeler bu seneki yarışmanın konusunu oluşturuyor. 

AYDA Türkiye 2020-21 seçici kurulu ise mimarlık ve iç mimarlık konusunda şu isimlerden oluşuyor;

Mimarlık

  • Kutlu Bal (Mimar), 2X1 Architects
  • Hakan Demirel (Mimar) Suyabatmaz Demirel Architects
  • Arzu Gönenç Sorguç (Prof.Dr., Öğretim Üyesi), Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi
  • Görkem Volkan (Mimar), Görkem Volkan Design Studio
  • Begüm Yazgan (Mimar), Yazgan Design Architecture


 İç Mimarlık

  • Yasemin Arpaç (İç Mimar), Ofist
  • Renda Helin Çilalioğlu Çizer (İç Mimar), Renda Helin Design
  •  İnci Deniz Ilgın (Prof.Dr., Öğretim Üyesi), Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Anasanat Dalı
  • Umut Şumnu (Doç.Dr., Öğretim Üyesi), Başkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Programı
  • Jeyan Ülkü (İç Mimar), Jeyan Ülkü Mimarlık

Profesyonel mimarlar, iç mimarlar, odalar, ortak kuruluşlar, tasarım okulları, mezunlar ve tasarım öğrencilerini başarıyla buluşturan AYDA, deneyim odaklı bir öğrenimin yanı sıra hayatta bir kez karşılaşılacak fırsatlar sunuyor. Bu ilham veren organizasyon, Nippon Paint'in vizyonu ile artık Türkiye'nin yetenekli tasarımcılarını da hayallerine kavuşturuyor.

Ayrıntılı bilgi ve yarışmaya katılım koşullarını incelemek isteyenler Nippon Paint Türkiye web sitesi https://nipponboya.com/tr/ayda üzerinden detaylara ulaşabiliyor.

Nippon Paint kimdir?

Nippon Paint, 1881 yılında Tokyo'da kurulan Asya'nın en büyük boya kuruluşudur. Otomotiv boyaları, dekoratif boyalar, endüstriyel boyalar, deniz boyaları, yol çizgi boyaları, özel teknolojik boyalar, elektronik ve enerji alanında kullanılan boyalar gibi birçok farklı alanda çözüm üreten Nippon Paint, Japonya, Asya (Nipsea), Amerika, Avrupa olmak üzere 4 bölgede faaliyet gösteriyor. 2019 yılında Betek Boya’yı bünyesine katan Nippon Paint Holding’in 27 ülke ve bölgede, toplam 25.000 çalışanı ve 150 den fazla şirketi bulunuyor. 

Nippon Paint ürünleri 2020’den itibaren Türkiye’nin tasarımcılarıyla buluşuyor. 


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet