ATATÜRK’ÜN ALANYA’YA GELİŞİNİN 84. YILDÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Alanya’ya gelişinin 84. yıldönümü İskele bölgesinde Kızılkule önünde düzenlenen törenle kutlandı.Kutlamalara Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat...

Yayınlanma:
ATATÜRK’ÜN ALANYA’YA GELİŞİNİN 84. YILDÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Alanya’ya gelişinin 84. yıldönümü İskele bölgesinde Kızılkule önünde düzenlenen törenle kutlandı.


Kutlamalara Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, protokol, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kutlamalar çerçevesinde İskele'de bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Daha sonra saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam eden programda Atatürk'le ilgili şiirler okundu ve halk oyunu gösterisi gerçekleştirildi. 

BAŞKAN YÜCEL, “ATATÜRK’ÜN EN BÜYÜK ESERİ OLAN CUMHURİYET’İ YAŞATMAK İÇİN BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ.’’

Programda konuşma yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Alanya'ya gelişinin 84. yıldönümünü kutluyoruz.

Birçok Medeniyetlere ev sahipliği yapan Alanya, tarihte bugün Atatürk’ün şehrimizi ziyaretiyle şereflenmiştir. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, Selçuklu’nun başkenti, Osmanlı’nın liman kenti Alanya’mızı her konuda daha ileriye taşımak için kentimizin şanlı tarihine yakışır şekilde var gücümüzle hizmet ediyoruz.

Alanya olarak Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine çıkmak,  Atatürk’ün en büyük eseri olan Cumhuriyet’i yaşatmak için birlik ve beraberlik içinde daha çok çalışacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle 18 Şubat 1935 tarihinde Alanya’mızı ziyaret eden Ulu Önder Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi bugünün anısına özlem ve minnetle anıyorum.

Ruhları şad olsun.’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet