Avrupa Birliği Zirvesine zirveye yakın fiyatlarla giriyoruz

Dünya borsaları yeni zirveler görmeye devam ediyor. Ekonomik veriler, Cuma günü negatif sürpriz yapan ABD tarım dışı istihdam verisine rağmen, beklentilerden güçlü seyrediyor. Bardağın dolu tarafına bakan yatırımcılar zayıf...

Yayınlanma:
Avrupa Birliği Zirvesine zirveye yakın fiyatlarla giriyoruz

Dünya borsaları yeni zirveler görmeye devam ediyor. Ekonomik veriler, Cuma günü negatif sürpriz yapan ABD tarım dışı istihdam verisine rağmen, beklentilerden güçlü seyrediyor. Bardağın dolu tarafına bakan yatırımcılar zayıf veriyi ek mali paketin çıkışını hızlandıracak bir katalizör olarak görüyor.

Türkiye varlıkları Aralık ayının ilk haftasında yukarı yönlü dalgalı yükselişini sürdürdü. MSCI Türkiye ayın ilk haftasında %3,9 değer kazandı. Salgına karşı mücadele etmek için alınan önlemlere ve negatif sürpriz yapan enflasyon verisine rağmen piyasalardaki yükselişin sürmesi risk iştahının güçlü olduğunu gösteriyor.

Jeopolitik risklerdeki artış kısa vadede Türkiye varlıklarını baskılayabilir. Demokratlar ve Cumhuriyetçilerin Türkiye ve Rusya’ya karşı yaptırımları yeniden ısıtması ve 10 Aralıktaki Avrupa Birliği zirvesinde Türkiye’nin Akdeniz politikasının gündeme alınması zorlu bir haftaya işaret ediyor.

Cuma günü borsanın dünyanın gerisinde kalması, banka hisselerinde ve Türk lirasındaki satış 10 Aralık Avrupa zirvesi riskinin fiyatlanmaya başladığını gösteriyor. Avrupa riskinin Türkiye varlıklarındaki ana yükseliş eğilimini bozmasını beklemiyoruz. Küresel risk iştahı, yeni yönetimin piyasa dostu politikaları, ucuz değerlemeler, düşük yabancı yatırımcı pozisyonlaması olası satış dalgalarında piyasayı desteklemeye devam edecek.

Ancak risk almak istemeyen yatırımcıların daha önceden bir zarar durdur stratejisi belirleyip ona göre davranmasında fayda var. Geçmiş tecrübe risk kapıyı çaldığında yatırımcıların olayın sıcaklığı içinde doğru karar veremediğini gösteriyor. Kısa vadeli yatırımcılar zarar durdurmak için 1.300 seviyesini kullanabilirler. Endeks için ana direnç olarak 1.350 seviyesi öne çıkıyor.

Haberler & Makro Ekonomi Moody’s Türkiye’nin kredi notunu değiştirmedi Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, 4 Aralık tarihli gözden geçirme toplantısında Türkiye’nin kredi notunu değiştirmedi. Kuruluş internet sitesinde yayımladığı özette mevcut "B2" kredi notunun Türkiye’nin dış şoklara yönelik kırılganlığını ve yüksek enflasyon seviyesini yansıttığını vurgularken son 1 ay içinde ekonomi yönetiminde gerçekleşen değişikliklere dair bir yorumda bulunmadı.

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet