Aydın’dan Ek Ödeme İsyanı

Türk Sağlık Sen Aydın Şube Başkanı Ahmet Bozkurt,  Aydın’daki üniversite hastanesinde bu ödemenin yapılmadığını ve sağlık çalışanları hayal kırıklığına uğradığını söyledi.Sağlık Bakanı tarafından pandemi...

Yayınlanma:
Aydın’dan Ek Ödeme İsyanı
Türk Sağlık Sen Aydın Şube Başkanı Ahmet Bozkurt,  Aydın’daki üniversite hastanesinde bu ödemenin yapılmadığını ve sağlık çalışanları hayal kırıklığına uğradığını söyledi.
Sağlık Bakanı tarafından pandemi sürecinde hak kayıplarının telafisi amacı ile 3 aylık bir sürede ek ödemelerin tavandan ödeneceğinin ve hastanelere Maliye ve Hazine Bakanlığınca bu ödemenin yapılacağının açıklanmasına rağmen, Aydın’da bulunan üniversite hastanesinde bu ödemenin gerçekleşmediğini dile getiren Bozkurt, “Söz verilen bu ödemenin maliyece yapılması hakkı teslim edecek ve haklı beklentiye cevap vermiş olacaktır. Döner sermaye yönetmeliği; çalışanların beklentilerine, ürettiği hizmete karşılık vermemekte adaletsiz uygulanmaya devam etmektedir” dedi.
Aynı birimde, aynı işi yapan, aynı eforu sarf eden sağlık çalışanlarının eğitim durumları dikkate alınarak dağıtılan ek ödemedeki adaletsiz yöntemin çalışma barışını bozduğunu ifade eden Bozkurt, “Biz Türk Sağlık Sendikası olarak sabit ve ek ödemelerimizin kesilecek olan vergilerinin devletçe ödenerek emekliliğimize yansıyacak şekilde düzenlemenin yapılmasını ve bu ödemenin de genel bütçeden ödenmesini ve makul düzenlemeler yapılmasını yıllardır talep ettiğimiz gibi bugünde talebimizi tekrar tekrar dillendirmeye devam ediyoruz. Sağlık Sen’in Genel Başkanının dediği gibi “yanlış bir talep” olarak nitelendirmiyor ve bu talihsiz açıklamayı da sağlık çalışanlarının takdirine bırakıyoruz” şeklinde konuştu.
Bozkurt, açıklamalarına şu şekilde devam etti:
“Pandemi sürecinde ek ödemeler, idari ve esnek mesailer, nöbet ücretleri, fazla mesai gibi durumlarda standartlar olmayınca keyfi ve uygulamalarla sağlık çalışanları mağdur edilmiş, hastanelerimizde ve servisler arasında uygulama birliği sağlanamamış ve çalışanlar mutsuz olmuşlardır. Hazine ve Maliye Bakanlığının basında açıkladığı, ek ödemelerin tavandan verilmesi ve maliyenin bu anlamdaki katkısı öncelikle yerine getirilmeli ve üniversite hastanesi çalışanlarının bu mağduriyetleri giderilmeli, Adalet sağlanmalıdır.” (BSHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet