Aylık En Yüksek Reel Getiri BIST 100 Endeksinde Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ‘Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları’ raporunu açıkladı.  En yüksek aylık reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 5,25, tüketici...

Yayınlanma:
Aylık En Yüksek Reel Getiri BIST 100 Endeksinde Oldu
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ‘Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları’ raporunu açıkladı.  En yüksek aylık reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 5,25, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 4,77 oranlarıyla BIST 100 endeksinde gerçekleşti.

Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) %5,07, mevduat faizi (brüt) %0,96 oranında yatırımcısına kazandırırken; Euro %0,82, Amerikan Doları %0,89, külçe altın %2,38 oranında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde DİBS %4,59, mevduat faizi (brüt) %0,50 oranında yatırımcısına kazandırırken; Euro %1,28, Amerikan Doları %1,34, külçe altın %2,83 oranında yatırımcısına kaybettirdi. DİBS üç aylık değerlendirmede; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %11,24, TÜFE ile indirgendiğinde ise %7,80 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken; külçe altın Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %0,12, TÜFE ile indirgendiğinde ise %3,20 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

YATIRIMCISINA EN ÇOK KAYBETTİRDİ

Altı aylık değerlendirmeye göre DİBS; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %33,74, TÜFE ile indirgendiğinde ise %24,88 oranında yatırımcısına en yüksek kazancı sağlayan yatırım aracı oldu. Aynı dönemde Euro,   Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %5,07, TÜFE ile indirgendiğinde ise %11,36 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu. Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde DİBS; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %27,23, TÜFE ile indirgendiğinde ise %19,98 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sağlayan yatırım aracı oldu. Diğer taraftan, Euro Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %0,18, TÜFE ile indirgendiğinde ise %5,87 oranlarıyla yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu. (BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet