Bahar aylarında ekmek yerine pirinç tüketin

USA Rice Federation’un yapmış olduğu araştırmalara göre; pirincin 100 gr’mı 350 kalori civarında enerji veriyor.B1, B2, C ve E vitaminleri ile sodyum, magnezyum, potasyum, kalsiyum, demir ve fosfor mineralleri bakımından son derece...

Yayınlanma:
Bahar aylarında ekmek yerine pirinç tüketin

USA Rice Federation’un yapmış olduğu araştırmalara göre; pirincin 100 gr’mı 350 kalori civarında enerji veriyor.

B1, B2, C ve E vitaminleri ile sodyum, magnezyum, potasyum, kalsiyum, demir ve fosfor mineralleri bakımından son derece zengin olan pirinç, sağlıklı beslenme açısından büyük önem taşıyor.

İçerdiği vitamin ve minerallerden dolayı özellikle bahar aylarında stres, yorgunluk, isteksizlik ve depresyonun azaltılmasında etkili olduğunu belirten diyetisyenler 3 yemek kaşığı pirinç 1 dilim ekmek yerine tüketilmesini tavsiye ediyor.

Beslenmenizde sebzelerle de et ürünleri ile de tüketildiğinde diğer besinlerin vitamin ve mineral emilimleri üzerine olumsuz etkisi olmuyor. B vitaminlerinden zengin olması hafıza ve beyin sağlığı için olumlu etkileri var. Pirincin su tutucu etkisinin olması bahar aylarında mevsim değişikliklerinden kaynaklı ödemin atılmasına destek oluyor.

İshalde bağırsakların düzenlenmesi için en etkili besinlerden birisi olan pirinç besin değeri nin ve posasının işlem gördükçe azaldığına dikkat çeken diyetisyenler bahar aylarında öğlen ve akşam öğünlerinde 5 ‘er yemek kaşığı pirinç ekmek yerine tüketilebileceğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet