Balat’ta “Romancının Yolu Yordamı” Atölyesi

Yeni nesil yazar platformu Yazım Kılavuzu ile Olmadık Projeler’in ortaklaşa düzenlediği “Romancının Yolu Yordamı” başlıklı yazarlık atölyeleri, 11 Ocak – 15 Şubat tarihlerinde Balat’ta gerçekleştirilecek.ISTANBUL (TR)...

Yayınlanma:
Balat’ta “Romancının Yolu Yordamı” Atölyesi

Yeni nesil yazar platformu Yazım Kılavuzu ile Olmadık Projeler’in ortaklaşa düzenlediği “Romancının Yolu Yordamı” başlıklı yazarlık atölyeleri, 11 Ocak – 15 Şubat tarihlerinde Balat’ta gerçekleştirilecek.

ISTANBUL (TR) - 6 hafta boyunca her perşembe 19:00 – 22:00 saatleri arasında eğitimlerin devam edeceği atölye kapsamında katılımcılar; yazarlık serüvenlerinde yol-yordam üzerine düşünüp tartışacak, birlikte okuyup yazacak. Olmadık Projeler Atölyesi’nin ev sahipliğini yapacağı yazarlık atölyelerinin moderatörlüğünü Yunus Nadi Roman Ödülü sahibi Irmak Zileli üstlenecek.

6 hafta sürecek olan ve katılım ücretinin 700 TL olduğu atölyede yer almak isteyenler için başvurular yazimkilavuzu.com adresinden ve Olmadık Projeler Atölyesi’nden yapılabiliyor.

Romancının Yolu Yordamı

Olmadık Projeler Atölyesi | 11 Ocak – 15 Şubat döneminde her perşembe 19:00-22:00 arası

Program

Moderatör: Irmak Zileli

11 Ocak Eleştirel okurluğun önemi
18 Ocak Yola çıkarken: Romancının perspektifi
25 Ocak Başlangıç noktası: Konu/Tema seçimi ve hikaye belirleme
1 Şubat Hikayemi kim anlatacak? Nasıl anlatacak? Karakterlerin inşası
8 Şubat Dil üzerine düşünmek
15 Şubat Yazma sürecinin sancıları, püf noktaları

Irmak Zileli kimdir?

1978’de İstanbul’da doğan Irmak Zileli, sosyal antropoloji eğitimi gördü. Televizyon ve dergilerde muhabirlik yapan Zileli, Roman Kahramanları dergisinin kuruluşunda görev aldı ve ilk 6 sayının yayın yönetmenliğini yürüttü. 2006’dan bu yana çeşitli dergilerde ve gazetelerin kitap eklerinde değerlendirme ve eleştiri yazıları yayınlayan Zileli; 2007-2017 yıllarında editörlüğünü yaptığı Remzi Kitap Gazetesi’ndeki “Devrik Cümle” adlı köşesini, 2017 itibarıyla K24 web sitesinde okurlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Zileli’nin “Tuhaf Karşılaşmalar” başlığı altında toplanan hikayeleri de aylık olarak Tuhaf dergisinde okurlarıyla buluşuyor. Zileli ayrıca, on8kitap.com adresindeki internet sitesinde, meydandaki bir bozuk saatin gözünden hikayeler anlatıyor.

Zileli’nin basılmış eserleri arasında Eşik (2011, 2012 Yunus Nadi Roman Ödülü), Gözlerini Kaçırma (2014) ve Gölgesinde (2017) romanlarının yanı sıra, Bayram Çocukları (2004) isimli bir araştırma ve Halit Refiğ ile söyleşilerinden oluşan Doğruyu Aradım Güzeli Sevdim (2009) adlı kitabı bulunuyor.

Bilgi için: Tülay Genç | [email protected] | +90 (212) 635 70 61

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet