Barış Kömürcüoğlu: “Starlar Gençlerin Önünü Kesiyor”

2003’teki Popstar yarışması ile adını duyuran Barış Kömürcüoğlu, starların koltuklarını kaybetmemek için yeni star adaylarına destek olmadıklarını söyledi.CRI TÜRK FM’de Michael Kuyucu’nun programına konuk olan Barış...

Yayınlanma:
Barış Kömürcüoğlu: “Starlar Gençlerin Önünü Kesiyor”

2003’teki Popstar yarışması ile adını duyuran Barış Kömürcüoğlu, starların koltuklarını kaybetmemek için yeni star adaylarına destek olmadıklarını söyledi.

CRI TÜRK FM’de Michael Kuyucu’nun programına konuk olan Barış Kömürcüoğlu, müzik sektörü ve Eurovision Şarkı yarışması hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kısa bir süre önce Levent Yüksel klasiklerinden “Zalim”i coverlayan ve Almanya’da klip çeken Barış Kömürcüoğlu, bir dönem Eurovision Şarkı yarışması için Azerbaycan adına yarışmaya katılmasının gündeme geldiğini de belirtti.

"Yeni star adaylarına destek yok"

Barış Kömürcüoğlu, starların koltuklarını kaybetmemek için yeni star adaylarına destek olmadıklarını ve onların önünü tıkadığını söyledi. Barış Kömürcüoğlu, “Popstar türü müzik yarışmaları bir format, birçok ülkede var, bizim ürettiğimiz bir yapı değil. Dünyanın farklı ülkelerinde yayınlanan bu formatlarda gerçekten star çıkıyor, star yaratılıyor ve o starların kariyer yönetimi de yapılıyor; fakat bizde bu yarışmalar ne yazık ki anlık tüketim unsuru olarak kalıyor. Biraz daha makro düşünülse sektöre star kazandırılır. Benim şöyle bir düşüncem var, star kazandırılmak istenmiyor. Pasta o kadar küçük ki, yeni katılan star veya star adaylarıyla paylaşılabilecek kadar bile pasta yok ortada. Sektörü yönetenlerin baş tacı olan starlar, bence bu işe destek olmuyor, o pastayı bölüşmek istemiyor. Yarışmaları izlediğim zaman çok yetenekli ve ışıklı insanlar görüyorum; fakat o insanları en başta eliyorlar. Bu müzik piyasasında ilerlemesi, kariyer yapması çok zor olacağı belli olan isimleri finale kadar taşıyorlar. Mahsus yapıyorlar.” diyerek popüler müzikte yeni starların çıkmasının önünün tıkandığını söyledi.

"Eurovision’a neden katılmadığımızı anlamıyorum"

2005 yılında Türkiye Eurovision Şarkı Yarışması Ulusal Finallerinde yarışan ve ikinci olan Barış Kömürcoğlu, Türkiye’nin Eurovision Şarkı yarışmasına katılmama bahanesine bir anlam veremediğini söyledi. Eurovision Şarkı Yarışması'nın bazı yönlerini bende eleştiriyorum. Şu anlamda eleştiriyorum: Biliyorsunuz, Televoting diye bir sistemi var, SMS oylaması. Dolayısıyla da bu bir siyasal kutuplaşma yaratıyor. Kimin kime hangi puanı vereceğini hepimiz biliyoruz. Ama bu bizim lehimize bir durum. Mesela Almanya'dan Azerbaycan'dan Hollanda'dan alacağımız 12 puanları biliyoruz. Bugün bu oylama sistemi eleştiriliyor ve ondan Eurovision Şarkı Yarışmasına katılmıyoruz ama bence bu bahane, çünkü bu oylama sistemi bizim lehimize bir durum yaratıyor.”

"Azerbaycan adına Eurovision'a katılmam gündeme geldi"

Yakın geçmişte Azerbaycan’da gerçekleştirdiği müzik çalışmalarının sonucunda Azerbaycan’da adının Eurovision Şarkı yarışması ile anıldığını söyleyen Barış Kömürcüoğlu, “Azerbaycan adına benim Eurovision'a katılmamla ilgili konuşmalar olmuştu. Azerbaycan, müzik kültürü çok yüksek bir ülke. Birçok evde piyano var. Azerbaycan'da, gerçekten müzik kaliteleri çok yüksek insanlar var. Bu beni çok gururlandırdı, çünkü ben Azerbaycan'da iki tane de düet çalışma yapmıştım. Biri 2010'da Ulvi Reşidov'la çıkmıştı, “Sevda Günahım” isimli bir şarkıydı ve hatta o senenin sonunda oranın en prestijli ödüllerinden birini "Yaxşıların Yaxşısı" ödül gecesinde, yılın düeti ödülünü almıştım. 2014'te de L-nara ile Dayan isimli bir şarkıda düet yaptık ki L-nara da onların en büyük isimlerinden biri. O şarkı da çok ilgi gördü. Dolayısıyla belki de Türkiye'den daha çok orada, yaptığımız işe sahip çıktılar. Bu gelişmeler sayesinde Azerbaycan’da benim Eurovision Şarkı Yarışmasına katılmam gündeme gelmişti” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet