Başarılı öğrencilere Salihli TSO'dan ödül

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, üniversite sınavında başarılı dereceler elde eden Salihli’den 2 ve Kula’dan 1 olmak üzere toplam 3 öğrenciyi ödüllendirdi.

Yayınlanma:
Başarılı öğrencilere Salihli TSO'dan ödül

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, üniversite sınavında başarılı dereceler elde eden Salihli’den 2 ve Kula’dan 1 olmak üzere toplam 3 öğrenciyi ödüllendirdi.

Eğitim alanında destekleri ile dikkat çeken Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, geleneksel hale getirdiği başarılı öğrencilere ödül sunma törenini bu yıl da gerçekleştirdi. Salihli, Kula ve Selendi’deki liselerde eğitim gören ve bu yılki üniversite sınavında ilk 3 bin sıralamasına girerek üniversitelerde iyi bölümlere yerleşen gençler, Salihli TSO tarafından ödüllendirildi. Dereceye giren 3 gence Salihli TSO Yönetimi tarafından birer çeyrek altının yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk’ün kaleminden Türk milletinin Kurtuluş Savaşı’nın ve cumhuriyetin kuruluş yıllarının anlatıldığı “Nutuk” kitabı ile Türk Bayrağı hediye edildi.

Bu yılki üniversite sınavında Salihli Anadolu Lisesi öğrencisi Yusuf Esen sözel dalında 1472. sıradan, Özel Salihli Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Lisesi’nden Hüseyin Can Güral eşit ağırlık dalında 1929. sıradan ve Kula’dan Selim Sabahat Palanduz Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşegül Yeşil sözelde 820. sıradan üniversiteye yerleşti. Palanduz Hacettepe Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliği bölümünü tercih ederken; Güral, Özyeğin Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik (İngilizce), Esen de İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne kayıt yaptırdı.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Oda’nın meclis salonunda gerçekleştirilen seremonide, öğrencileri ve ailelerini başarılarından dolayı tebrik etti.  Öğrencilere gittikleri illerde Salihli ve Kula’nın tanıtım elçileri olmalarını ve geleneksel ürünlerimiz olan Sultaniye üzüm, Salihli Kirazı, Kula leblebisini; tarihi zenginliklerimiz olan Sardes antik kenti, Kula peribacalarını ve Kula jeoparkını tanıtmalarını isteyen Yüksel, “Bölgemize merak uyandırın” dedi.

Fen Lisesi’ne yakın takip

Salihli’nin eğitim konusunda geçtiğimiz yıllarda iyi bir yerde bulunmasına rağmen son yıllarda geriye doğru bir gidiş olduğuna dikkat çeken Yüksel, şunları söyledi:

“Salihli’de Fen Lisesi açılması konusunda uzun yıllardır çaba sarf ediyoruz. İlgili mercilere değişik zamanlarda giderek taleplerimizi ilettik. Fakat bu konuda Salihli’ye müjdeli bir haber ne yazık ki gelmedi. Fen Lisesi açılması için yasal kısıtlama olduğu iddia edilirken, bu yıl Demirci’ye Fen Lisesi açılması çok düşündürücü. Manisa’nın 6 ilçesinde olan fen lisesi, ne yazık ki Salihli’ye layık görülmüyor. Her yıl komşu ilçelerin fen liselerine Salihli’den 130 ile 150 civarında başarılı öğrenci gidiyor.  

Kentimizde başarı sıralamasında da geriye doğru bir gidiş var. Üniversite sınavında gösterilen başarıdan bunu rahatlıkla anlayabiliyoruz.  2018 yılında ilk 3 bine giren öğrenci sayısı 13, 2019 ve 2020’de 10 iken, bu yıl sadece 3 öğrencimizin bu başarıyı göstermiş olması çok dikkat çekici. Kaldı ki bu öğrencilerin 2’si Salihli’den, biri Kula’dan. Eğitimin daha iyi bir seviyeye getirilmesi konusunda yapılması gereken ne varsa biz Salihli TSO olarak katkı koymaya hazırız.

Yeni ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Mahmut Yenen ile Salihli’ye fen lisesi kazandırılması ve eğitim kalitesinin eski yıllardaki seviyelere getirilmesi konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen de yaptığı konuşmada, gençleri ödüllendirerek motive eden Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nı, öğrencileri ve ailelerini kutladı. Yenen, elbirliği ile Salihli’ye Fen Lisesi kazandırılması konusunda gayret sarf edeceklerini söyledi.

Ödül seremonisine Salihli TSO Meclis Başkanı Süleyman Oral, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Topkaya ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Doğan da katıldı.  


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet