Başkan Mevlut Güvenir, iktidarın izlediği politikalar yanlış !

CHP’Lİ GÜVENİR: “YANLIŞ POLİTİKALARLA MEMLEKETİMİZDEKİ MİLLİ SERVETİMİZ YOK EDİLİYOR” CHP Muş Malazgirt İlçe Başkanı Mevlut Güvenir, iktidarın izlediği politikaların yanlış olduğunu ve bu politikalara bağlı olarak milli servetin de yok edildiğini söyledi.

Yayınlanma:
Başkan Mevlut Güvenir, iktidarın izlediği politikalar yanlış !

CHP’Lİ GÜVENİR: “YANLIŞ POLİTİKALARLA MEMLEKETİMİZDEKİ MİLLİ SERVETİMİZ YOK EDİLİYOR”


CHP Muş Malazgirt İlçe Başkanı Mevlut Güvenir, iktidarın izlediği politikaların yanlış olduğunu ve bu politikalara bağlı olarak milli servetin de yok edildiğini söyledi.
CHP Muş Malazgirt İlçe Başkanı Mevlut Güvenir, Malazgirt’in içinde bulunduğu duruma ve bölge halkının geçimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Güvenir şöyle dedi:

“İNSANIMIZ EKTİĞİNİ SATAMIYOR, SATSA DA ZARAR EDİYOR”

“Malazgirt zaman geçtikçe gittikçe küçüldü ve işsizlik sorunu giderek arttı. Petrolü, mazotu, gübresi, yemi ne varsa vatandaş ektiğini biçiyor ancak satamıyor. İnsanlarımız hayvancılık yapıyor, satıyor ama zarar ediyor. O yüzden burada yaşayan insanların büyük bölümü büyük şehirlere göç etti. Malazgirt’in nüfusu 88’li yıllarda 36 bin civarındayken şimdi ise nüfus 20 bin dolaylarında. İşsizlik büyük problem.”

“CUMHURBAŞKANI YARIM SAAT UĞRAYIP TEKRAR AHLAT’A GİDİYOR”

Türklere Anadolu’nun kapısının kesin olarak açıldığı Malazgir Savaşı’nı hatırlatan ve Malazgirt’in tarihimiz önemine dikkat çeken CHP’li Güvenir, “Biz Malazgirt zaferini haftalık kutlardık. 1 hafta boyunca şenlik yapardık. O dönemde haftalık kutlanan Malazgirt Zaferi, şimdi yerini yarım saatlik konuşmaya bıraktı. Sayın cumhurbaşkanı yarım saatliğine helikopterle Ahlat’tan Malazgirt’e geliyor ve burada bir konuşma yaptıktan sonra tekrar Ahlat’a gidiyor. Malazgirt’in tarihi bugüne kadar Ahlat ismini barındırmamış, hiç sözü bile edilmemiş. Ahlat’ın Malazgirt ve Malazgirt tarihiyle alakası yok ama Malazgirt’e yapılması gereken saray Ahlat’a yapılıyor. Ahlat’a gidip geliniyor, Ahlat’ta konaklanıyor. Halk çok küskün ve kızgın. Tarihine sahip çıkmaya çalışıyor insanlar. Bunları kabullenmiyoruz.” dedi.

“MİLLET BAHÇELERİ YERİNE FABRİKALAR YAPILABİLİR”

İşsizlik sorununa vurgu yapan CHP’li Başkan Güvenir, “Halkın iş sahalarına ihtiyacı varken koskoca alanlar millet bahçesi olarak düzenleniyor ve buralara büyük paralar harcanıyor. Bunun yerine fabrikalar yapılabilirdi. İş sahaları açılabilirdi. Bu israftan dolayı insanlarımız hem fakirleşiyor hem de çiftçimiz ektiğinin karşılığını alamıyor. Tüccarımız, hayvancılıkla uğraşan vatandaşımız sattığıyla zarar ediyor. Dolayısıyla insanlar tüm bunlardan sonra göçüp batıya gidiyor. Memleketteki arazilerimiz bomboş kalıyor. Çok yanlış politikalarla memleketimizdeki milli servetimizi yok ediyor.” ifadelerini kullandı.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet