BAŞKAN NURİ CENGİZ’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Eğitimcilerin sorunlarına değinen ve AKP iktidarının eğitim emekçilerini de görmezden geldiğini belirten Başkan Nuri Cengiz,...

Yayınlanma:
BAŞKAN NURİ CENGİZ’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Eğitimcilerin sorunlarına değinen ve AKP iktidarının eğitim emekçilerini de görmezden geldiğini belirten Başkan Nuri Cengiz, “Eğitimciler de AKP’nin söz verip tutmadıklarından ancak gereğini sandıkta yapacaklardır” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, dünyada 5 Ekim’de; ülkemizde ise Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Millet Mekteplerinin Başöğretmenliği’ ünvanının verildiği 24 Kasım’da kutlanan Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 24 Kasım’ın yalnız öğretmenler için değil, tüm eğitim emekçileri için bir birlik, dayanışma ve mücadele günü olduğunu belirten Başkan Nuri Cengiz, 20 yıllık AKP iktidarında eğitimcilerin haklarının gasp edildiğine, 3600 ek göstergeye, eğitim sisteminin işlemez hale getirildiğine ve öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırıldığına da vurgu yaptı. Başkan Cengiz’in açıklamasının tamamında şu ifadeler yer aldı;

“Bu anlamlı gün sıradan bir kutlama gününden ziyade; eğitim emekçilerinin ekonomik ve sosyal haklarının gündeme geldiği, birlik, dayanışma ve mücadele günüdür. Kurtuluş ve kuruluş yıllarından başlayarak, çok zor şartlarda kazanılan eğitimci hakları; 20 yıllık AKP iktidarında ne yazık ki yavaş yavaş gasp edildi! Öğretmenler, kadrolu çalışma hakları ellerinden alınarak sözleşmeli çalıştırılmaya başlandı ve iş güvenceleri ortadan kaldırıldı. Evrensel bir hak olan ‘EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET’ ilkesinin yok edildiği günümüz Türkiye’sinde; kadrolu öğretmenler bile açlık sınırının altında maaş alarak çalışmaya mahkum edildi!”

ÖĞRETMENLERİ DE UNUTTULAR

“Saygınlığı her geçen gün azaltılarak itibarsızlaştırılan öğretmenlerimizden yaklaşık 40 bin tanesi; soruşturma yapılmadan, yargı kararı olmadan, KHK’larla meslekten ihraç edildi! Eğitim Fakültelerinin plansız bir şekilde çoğalmasıyla birlikte; öğretmen olma hayaliyle atama bekleyen ve sayıları 700 bini aşan, ‘ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER ORDUSU’ var!

AKP’nin alışılagelmiş politikalarından biri olan, UMUT TACİRLİĞİNDEN, geleceğimizin teminatını emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz de nasibini aldı. 20 yılda AKP hükümeti tarafından eğitim emekçilerine verilen hemen hemen hiçbir söz yerine getirilmedi. Öğretmenlerimiz halen ücretlerinde iyileştirme, ‘Öğretmenler Meslek Kanunu’ ve 3600 ek gösterge gibi sözlerin tutulmasını beklemekteler.”

“GEREĞİ SANDIKTA YAPILACAKTIR”

“Eğitimcilerin çözüm bekledikleri AKP iktidarı ise; bırakın sorunları çözmeyi; öğretmenlerin kazanılmış haklarına da göz dikmiş vaziyette! Eğitim emekçilerimizin yanı sıra garsonluk, inşaat işçiliği, marketlerde kasiyerlik vb. işlerde çalışarak atama bekleyen yüzbinlerce öğretmen ve Eğitim Fakültelerinde gelecek kaygısıyla eğitim gören 300 bine yakın öğretmen adayı haklarını gasp eden AKP iktidarından sandıkta bunun hesabını soracaktır!

Geleceğimizin, çocuklarımızın teminatı bu kutsal mesleği icra etmekte olan, Türkiye’nin her köşesinde görev almaya hazır vaziyette atama bekleyen ve öğretmenlik yapma hayalleriyle öğrenciliğine devam eden tüm öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarımızın 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutluyorum”

Chp Antalya İl Başkanlığı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet