Başkan Taban’dan Miraç Kandili Kutlama Mesajı

Belediye Başkanı Alper Taban, yazılı bir mesaj yayımlayarak Miraç Kandilini kutladı.

Yayınlanma:
Başkan Taban’dan Miraç Kandili Kutlama Mesajı

Belediye Başkanı Alper Taban, yazılı bir mesaj yayımlayarak Miraç Kandilini kutladı. Başkan Taban, “Böylesine mübarek bir geceye daha kavuşmanın manevi mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz” dedi.

 

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, yarın gece idrak edeceğimiz Miraç Kandiline ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı. Başkan Taban, üç aylarda Regaip Kandiliyle başlayan mübarek gecelerin birçok hikmet, sır ve bereketi içinde barındıran Miraç Kandili ile devam ettiğini ifade ederek şöyle devam etti:

 

“Mukaddes geceler zincirinin halkalarından biri olan mübarek Miraç Kandil’ine kavuşmanın manevi mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. Miraç gecesi; ilahi lütuf ve ikramlarla dolu bir gecedir. Peygamber Efendimizin yaptığı Miraç yolculuğu, Mescid-i Haram’dan başlayıp Mescid-i Aksa’ya ve oradan da Yüce Mevla’ya doğru yapılan kutsal bir yolculuktur. Miraç, beşeri hislerden tertemiz bir kulluğa, en yüce mertebeye yükseliştir. Böyle geceler birlik beraberliği, dayanışmayı ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmeye, kendimizi ve yaptıklarımızı bir daha gözden geçirip tartmamıza vesile olan gecelerdir. Bu mübarek geceyi fırsat bilip tüm günahlarımızdan arınmak için tövbe etmeli, kızgınlıklarımızı, kırgınlıklarımızı bir kenara bırakıp tüm dünyada barış ve huzurun sağlanması için yüce Rabbimize dua etmeliyiz.”

 

“Bu vesileyle pek çok önemli hadiseyi içerisinde barındıran bu kutlu gecenin başta İnegöl’ümüze, ülkemize ve tüm dünyaya sağlık ve huzur getirmesini diliyorum. Miraç Kandilinin İslam aleminin yeniden dirilişine vesile olması dileğiyle milletimizin ve İslam âleminin mübarek Miraç Gecesini tebrik ediyor, bu mukaddes gece vesilesiyle dünya üzerinde kan ve gözyaşının son bulmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.”


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet