Başkan Türel mega projeyi denetledi

Başkan Türel mega projeyi denetlediAntalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye’nin en önemli projelerindenBoğaçay Projesi kapsamında başlayan afet riskini önlemeye yönelik altyapı çalışmalarını denetledi....

Yayınlanma:
Başkan Türel mega projeyi denetledi

Başkan Türel mega projeyi denetledi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye’nin en önemli projelerinden

Boğaçay Projesi kapsamında başlayan afet riskini önlemeye yönelik altyapı çalışmalarını denetledi. Türel, Antalya’nın en çevreci projesindeki çalışmaların büyük bir hızla ilerlediğini söyledi.

Konyaaltı bölgesindeki taşkın riskini önleyecek, Konyaaltı Sahili’ni erozyon tehlikesinden kurtaracak ve kangren haline gelen taş ocakları sorununu tarihe gömecek Antalya’nın en çevreci projesi Boğaçayı Projesi’nde altyapı çalışmaları hızla devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Boğaçayı Projesi Birinci Etabı kapsamında başlatılan öncelikli olarak afet riskini ortadan kaldırmaya yönelik çalışmaları yerinde inceledi. ALDAŞ Genel Müdürü Faruk Karaçay’dan şantiye ofisinde teknik bilgiler alan Türel, daha sonra fore kazık ve beton perde çalışmalarının hızla sürdüğü proje alanını gezdi.

SEL RİSKİ ÖNLENİYOR

Yaklaşık 1 milyar lira yatırım maliyetli Boğaçayı Projesi’nin her şeyden önce bir taşkın önleme olduğunun altını çizen Başkan Türel, “Bundan 10 sene önce deniz kenarından köprüyü yıkıp geçen sel 2300 debide gerçekleşmişti. Bugün 4500 debiye göre yani neredeyse iki misli bir çalışma yapıyoruz. Yani 10 sene önce yaşanan debinin iki misli bir oranında risk ile karşı karşıya kaldığımızda dahi Boğaçayı’nda hiçbir sıkıntı yaşanmayacak. Böyle bir riskin önleniyor olması bile çevreci bir proje olduğunu gösteriyor” dedi.

BATAKLIKTAN YAŞAM MERKEZİNE DÖNÜŞECEK

Boğaçayı’nın çevresini bir yaşam alanına dönüştürmek suretiyle Antalya’yı kum ve taş ocakları felaketinden kurtaracaklarını belirten Başkan Türel, “Afet riskini önlemeye yönelik altyapı çalışmalarının ardından, bir bataklık görünümündeki bu alanı bir yaşam alanı ve halkın buluşma noktası olarak, turizm cazibesini de sağlayacak bir rekreasyon projesiyle Antalya’ya kazandırıyoruz. Sazlıklar, otluklar, çöplerle kaplı görünümü ortadan kaldırıp Boğaçayımızı en güzel şekilde Antalyalıların yaşam alanı haline getireceğiz” diye konuştu.

İLK ETAP BU YIL BİTECEK

Boğaçayı Projesi birinci etabında denizi yaklaşık 750 metre içeri almak suretiyle kanal içinde bir su görünümü sağlayacaklarını anlatan Türel, “Peyzaj ve rekreasyon çalışmaları ile de burayı kartpostalları süsleyecek hale getireceğiz. Halkımızın spor ve yürüyüş imkanı bulabileceği, günün yorgunluğunu ve stresini atabileceği bir dinlenme alanı, bir peyzaj projesi olarak Antalyamıza kazandıracağız. Alt yapı çalışmaları ile birlikte peyzaj çalışmaları da yakında başlayacak. Mega projenin ilk etabını bu yıl içinde Antalyalıların hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

10 BİN KİŞİYE İŞ SAĞLAYACAK

Boğaçayı Projesi’nde yaşam merkezleri, halka açık rekreasyon ve aktivite alanları, 470 kapasiteli yat limanı, restoranlar ve sinema stüdyoları, temalı park yer alacak. Kent ekonomisine büyük katkı sağlayacak dev proje 10 bin kişiye iş imkanı sağlayacak. Antalya zenginleşirken, marka değeri de artacak. Her türlü afet ve altyapı riskine karşı önlem alınacak projeyle, Konyaaltı bölgesini tehdit eden ciddi taşkın ve sel riskinin de önüne geçilecek. Son 80 yılda 70 metresi kaybolan Konyaaltı sahilindeki erozyona da çözüm getirilecek. Antalya’nın 30 senedir en önemli kanayan yaralarından Boğaçayı üzerindeki taş ve kum ocakları sorunu da tarih olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet