Batık Kredi Uyarısı !

Hangi Kredi’nin CEO’su Oray Durmazoğlu’ndan tüketicilere bir çağrıda bulundu, “Pandeminin başlangıcından bu yana batık kredi riski artıyor.  İçinde bulunduğumuz bu belirsiz süreçte kredi talebinizi mutlaka birkaç...

Yayınlanma:
Batık Kredi Uyarısı !

Hangi Kredi’nin CEO’su Oray Durmazoğlu’ndan tüketicilere bir çağrıda bulundu, “Pandeminin başlangıcından bu yana batık kredi riski artıyor.  İçinde bulunduğumuz bu belirsiz süreçte kredi talebinizi mutlaka birkaç kez gözden geçirin ve gerçekten ihtiyacınız yoksa kullanmayın”

Krediler, özellikle yüksek tutarlı satın almalar konusunda işimizi kolaylaştırsa  da ödenmeme durumunda tüketiciler için büyük sıkıntılara yol açıyor. Destek Paketi kapsamında verilen 6 ay ertelemeli krediler için ödeme döneminin geldiği bu günlerde, tüketiciler geri ödemelerle ilgili sıkıntı yaşayabiliyor. Tam bu noktada kredi hesaplama ve karşılaştırma sitesi Hangi Kredi’nin CEO’su Oray Durmazoğlu’ndan tüketicilere bir çağrıda bulundu. Durmazoğlu, “Akılcı Kredi Kullanımı için dört maddeye dikkat edin. HangiKredi olarak kullanıcılarımızın en avantajlı krediye en hızlı ve güvenli şekilde başvurmalarını sağlarken bu konuda bilinçli hareket etmelerini de sağlamaya çalışıyoruz. Genel olarak yanlış kredi kullanımı tüketicilerin başına kredi notunun düşmesi, yasal takip ve haciz gibi sorunlar açsa da özellikle pandemi döneminin telaşı ile pek çok tüketici krediye yöneldi. Biz bu noktada kullanıcılarımıza 4 adımdan oluşan Akılcı Kredi Kullanımı’nı öneriyoruz” dedi.

Maaş Haczi

“Gerçekten ihtiyacınız varsa kredi kullanın. Aylık gelir gider dengenize göre taksit belirleyin. Kısa vadeli kredi çekin. Borcunuzu eksiksiz ve zamanında ödeyin” diyen Durmazoğlu, “Pandeminin başlangıcından bu yana batık kredi riski artıyor.  İçinde bulunduğumuz bu belirsiz süreçte kredi talebinizi mutlaka birkaç kez gözden geçirin ve gerçekten ihtiyacınız yoksa kullanmayın” önerisinde bulundu. Durmazoğlu sözlerine şu şekilde devam etti “Kredi ödemelerini aksatmak, maaşın haczedilmesine kadar giden bir yolu açıyor. Bu nedenle kredi çekerken limitinize göre değil aylık ödeyebileceğiniz tutara göre kredi çekmeye çalışın. Uzun vadeler aylık taksit tutarını düşürse de ödeyeceğiniz toplam ödeme miktarını artıracağından mümkün olan en kısa vadeyi tercih edin ve her şeyden önemlisi yasal süreçle karşılaşmamak ve gerçekten ihtiyacınız olan her an kredi çekebilmek için borcunuzu eksiksiz ve zamanında ödeyin” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet