BELEDİYE TİYATROSU’NA ANKARA TURNESİNDE ÖDÜL

Alanya Belediye Tiyatrosu 5. Uluslararası Ankara Kukla Festivali'nde, Kral Olmak İstemeyen Aslan adlı oyunu, Yılmaz Güney Sahnesi’nde Ankaralı miniklerle buluşturdu. Kazakistan Devlet Kukla Tiyatrosu sanatçıları tarafından da izlenen...

Yayınlanma:
BELEDİYE TİYATROSU’NA ANKARA TURNESİNDE ÖDÜL

Alanya Belediye Tiyatrosu 5. Uluslararası Ankara Kukla Festivali'nde, Kral Olmak İstemeyen Aslan adlı oyunu, Yılmaz Güney Sahnesi’nde Ankaralı miniklerle buluşturdu. Kazakistan Devlet Kukla Tiyatrosu sanatçıları tarafından da izlenen oyun, büyük beğeni topladı. Festivalde, ABT’ye ödül verildi.


BELEDİYE TİYATROSU’NA KATILIM ÖDÜLÜ
Festivale katılan gruplarla düzenlenen organizasyonda Tiyatro Tempo tarafından, Alanya Belediye Tiyatrosu’na “Katılım Ödülü” verildi. ABT’nin ödülünü Belediye Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal’a takdim eden Tiyatro Tempo'nun kurucusu Haluk Yüce, “Alanya Belediye Tiyatrosu daha önce birlikte çalışma yaptığımız bizim için çok özel bir ekiptir. Festivalimize katılımlarından dolayı çok mutluyuz" dedi.

Ödül töreninde konuşan Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal ise "Bu festivali düzenleyen Tiyatro Tempo'ya çok teşekkür ediyoruz. Ankaralı seyircilerle birlikte olmak bizim için bir gururdu" ifadesini kullandı. Festivali düzenleyen Tiyatro Tempo'ya, Tiyatro Müdürü Çinal, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel adına Alanya gravürü hediye etti.

Festival kapsamında ABT sanatçıları Devlet Kukla Tiyatrosu’nun “Romeo ve Juliet” yetişkin kukla oyununu ve Tiyatro Tempo’nun “Uçmak Özgürlüktür” çocuk oyununu izleme fırsatı buldular.

22 Ekim'de sahnelenen Nilbanu Engindeniz’in yazıp yönettiği “Kral Olmak İstemeyen Aslan” adlı çocuk oyununda, Birke Muratal Doğan, Burak Kaya, Esra Tığlı Kutertan, Fırat Onur Deniz, Kartal Türkoğlu, Mustafa Erman Doğan ve Nilay Kara rol aldı.
Oyunun kukla tasarımı ise 9 Eylül Üniversitesi Sahne Sanatları Öğretim Üyesi Ayten Öğütçü tarafından yapıldı.

TURNEDEN DÖNEN OYUNCULAR SIRÇA BİBLOLAR İÇİN HAZIRLIKLARA BAŞLADI
Alanya 'ya dönen ABT ekibi bugün oynanacak Sırça Biblolar oyunu için hazırlıklara başladı. Oyun 25-26 Ekim ve 1-2 Kasım tarihlerinde saat 20.00 da Alanya Belediye Tiyatrosu sahnesinde temsil verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet