“Belediyedeki Sözleşmeli İşçilerin İş Akitleri Yenilenmeyecek” Haberine Sert Tepki

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, bazı belediyelerde sözleşmeli personele yönelik yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. “Belediyelerde görev yapan sözleşmelilerin iş akitlerinin yenilenmeyeceği yönünde haberler gelmektedir”...

Yayınlanma:
“Belediyedeki Sözleşmeli İşçilerin İş Akitleri Yenilenmeyecek” Haberine Sert Tepki

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, bazı belediyelerde sözleşmeli personele yönelik yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. “Belediyelerde görev yapan sözleşmelilerin iş akitlerinin yenilenmeyeceği yönünde haberler gelmektedir” diyen Genel Başkan Kahveci, “Herhangi bir mesnete dayanmayan bu tür uygulamaları ve baskıyı Türkiye Kamu-Sen olarak kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

Genel Başkan Önder Kahveci, ““Bazı Belediyelerde sözleşmeli personele iş akitlerinin feshedileceği yönünde bildirimler gitmektedir. Herhangi bir mesnete dayanmayan bu tür uygulamaları ve baskıyı Türkiye Kamu-Sen olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Yıllardan beri sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi talebimizin ne denli yerinde olduğu bu gelişmelerle bir kere daha ortaya çıkmaktadır. Kamu çalışanının kaderi bir tek yöneticinin iki dudağı arasına terkedilemez. Böyle bir duruma sessiz kalmayacağımız, özellikle konfederasyonumuza bağlı Türk Yerel Hizmet-Sen üyelerine yönelik gelişen keyfi işten çıkarmalara en şiddetli şekilde karşılık vereceğimiz bilinmelidir. Siyasi kararların altına imza atan belediye yöneticileri sosyal sorumluluk bilinci içinde sağduyulu davranmalı ve hukuk dışı tavırlarından bir an önce vazgeçmelidir. Hükümetimiz, sözleşmeli personelimizin bu tür hesaplaşmaların kurbanı olmaması için bir an önce güvencesiz sözleşmeli personelin tamamını kadroya geçirecek düzenlemelerin yolunu açmalıdır” diye konuştu. (BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet