“Ben Hastayım Önce Bana Bakacaksın” Şiddeti !

Geçtiğimiz hafta Torbalı Devlet Hastanesi’nde ‘Ben hastayım önce bana bakacaksın’ diyen hasta, doktora şiddet uyguladı. Bunun üzerine Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı bugün hastane önünde basın açıklaması düzenledi.Torbalı...

Yayınlanma:
“Ben Hastayım Önce Bana Bakacaksın” Şiddeti !

Geçtiğimiz hafta Torbalı Devlet Hastanesi’nde ‘Ben hastayım önce bana bakacaksın’ diyen hasta, doktora şiddet uyguladı. Bunun üzerine Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı bugün hastane önünde basın açıklaması düzenledi.

Torbalı Devlet Hastanesi’nde geçtiğimiz günlerde sağlık şiddeti yaşandı. Perşembe günü hem polikliniğinde hem de acil servisinde görevli olan ve aynı zamanda kolonoskopi birimine de bakmak zorunda olan bir doktor ile hasta tarafından tartışma yaşandı. Poliklinikten görevli olduğu başka bir birime gitmesi gereken ve bugüne kadar yaptığı başarılı işlerle bilinen Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Harın Gülcemal’e genç bir hasta, ‘Ben hastayım önce bana bakacaksın’ diyerek çıkıştı. Acil diğer birime gitmesi gerektiğini ve bu durumun anlayışla karşılanmasını isteyen doktor, bir anda hastanın saldırısına uğradı. Bunun üzerine doktor, şahıstan şikayetçi olurken, bugün saat 12.30’da Torbalı Devlet Hastanesi önünde Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı basın açıklaması yaptı.

SAÇMA SAPAN GEREKÇE!

Doktora yönelik yapılan şiddete karşı Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir ve Sağlık Sen üyeleri hastane önünde, şiddete uğrayan meslektaşları için basın açıklaması yaptı. Ekrem Özdemir yaptığı açıklamada, “Sağlık çalışanına şiddet topluma karşı yapılmış utanç verici bir durumdur. Sağlık çalışanlının şiddetle, karşı karşıya kalmaları ve bunun önüne geçilememiş olması önemi bir sorundur. Sağlıkta memnuniyetin yüzde 70’lere ulaştığı bir noktada, her zorluğa rağmen görevini en iyi şekilde ifade eden sağlık çalışanına şiddet kesinlikle kabul edilemez. Hastanemizde Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Harun Gülcemal poliklinikte bizim hastamızı neden erken almadın diye saçma sapan bir sebep yüzünden hasta yakını, doktor arkadaşımızı darp etmiştir. Defalarca bu ve bunun gibi olaylar yaşanmasına rağmen alınan tedbirler yetersizdir. Sağlık Bakanlığı sağlıkta şiddet belasını görüp caydırıcı ve cezai yaptırımlar arttırıcı önlemleri derhal hayata geçilmelidir. Sağlık Bakanlığı doktorların maaşlarını hastaların vereceği puana göre düzenlemeyi bırakıp, sağlık çalışanının güvenli bir hizmet sunmaya yönelik yaptırımları hayata geçilmelidir. Doktorumuza yapılan bu vahşetin kınıyor, arkadaşımıza buradan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.” şeklinde açıklamalarda bulundu. (BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet