BİST100 endeksi

ABD Piyasaları, ABD’de coronavirüs vakalarının artmasıyla baskılanıyor. Ek olarak gelebilecek tedbirler ise küresel piyasaları korkutmaya devam ediyor. Diğer taraftan ise FDA’nın coronavirüs aşısına onay verip vermeyeceği...

Yayınlanma:
BİST100 endeksi

ABD Piyasaları, ABD’de coronavirüs vakalarının artmasıyla baskılanıyor. Ek olarak gelebilecek tedbirler ise küresel piyasaları korkutmaya devam ediyor. Diğer taraftan ise FDA’nın coronavirüs aşısına onay verip vermeyeceği ABD’de gündemin ilk sırasında yer alıyordu. Beklenen karar açıkladı ve FDA , Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği Covid-19 aşısının kullanımına onay verdi.

Küresel piyasalar coronavirüs vakalarındaki yüksek artıştan dolayı baskılansa da toplu aşılamaların başlaması umut veriyor. Rusya’dan sonra dün İngiltere’de aşılama çalışmalarına başladı. İngiltere tarafı dün TSİ 09:31’de 90 yaşındaki vatandaşı aşılayarak başladı.

İç piyasalar ise Perşembe – Cuma günü gerçekleşecek AB Liderler Zirvesi’nde çıkacak karaları bekliyor. AB Liderler Zirvesi’nde Türkiye’ye yaptırım kararlarının geleceği konuşuluyor.

BİST100 endeksi de geçtiğimiz işlem gününe ABD ve Asya piyasalarındaki hafif satıcılı seyre rağmen Lütfi Elvan’ın seans öncesi ‘’İç ve dış yatırımcılar için kredibiliteyi en üst seviyelere çekecek politikalar uygulayacağız, kimsenin aklında soru işareti kalmayacak’’ açıklamasıyla %0,33 oranında yükselişle 1.334 seviyesinden başladı. Yatay seviyede başlayan endeks BDDK’nın normalleşme adımları kapsamında aldığı kararlar ile yükselişe geçti. BDDK, döviz, altın işlemlerinde T+1 kuralını sonlandırdığı ve kredilerin takibe düşmesini 90'dan 180 güne çıkaran uygulamanın 30 Haziran'a uzatıldığını açıkladı. Ardından Çin menşeili Sinovac aşısının %97 oranında etkili olduğu belirtildi. Haberler eşliğinde gelen alımlar sonrasında Kredi Derecelendirme Kurulu Moody’s Türkiye hakkında olumsuz sayılabilecek açıklamada bulundu. Moody’s ‘’ Politika değişikliğine rağmen Türkiye'nin kredi zorlukları devam edecek.’’ değerlendirmesinde bulundu. Değerlendirme sonrasında kar satışları gelse de BİST100 endeksi günü özellikle FDA’nın aşıya onay haberiyle %0,75 oranında yükselişle 1.340 seviyesinden tamamladı. Metal ana sektörü payları %6,93 oranında değer kazanırken, kimya petrol plastik  sektörü payları %1,60 oranında değer kaybetti. BİST100 endeksinde 1.348 - 1.56 - 1.364 direnç seviyeleri, 1.314 - 1.323 - 1.314 destek seviyeleri olarak takip edilecek.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet