Bitmez: "İnsanımızın 'kefen parası' dediği birikimler dahi tükeneli çok oldu"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:"Durum Artık Dayanılamaz Bir Hâl AlmıştırAziz milletimiz, kıymetli basın mensupları;Ülkemiz son zamanlarda her anlamda çok zorlu...

Yayınlanma:
Bitmez: "İnsanımızın 'kefen parası' dediği birikimler dahi tükeneli çok oldu"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Durum Artık Dayanılamaz Bir Hâl Almıştır

Aziz milletimiz, kıymetli basın mensupları;

Ülkemiz son zamanlarda her anlamda çok zorlu bir süreçten geçmektedir. Covid-19 salgınında bir yılı geride bırakmamıza rağmen bugün ağır bir tablo ile karşı karşıyayız. Özellikle yaşamış olduğumuz büyük ekonomik kriz her birimizi derinden etkilemekte ve toplum hayatımızı ciddi anlamda sarsmaktadır.

Pandemi döneminden çok önce işaretlerini veren ekonomik kriz, Covid-19 salgınının etkisi ve ülkeyi idare edenlerin yanlış tutum ve politikalarında ısrarcı olmaları sebebiyle, bugün can yakar hale gelmiştir. İnsanımız, bugüne kadar hiç olmadığı kadar zor günler yaşamakta ve geçim derdi hiç olmadığı kadar insanımızın canını sıkmaktadır.

Her yeni güne zamlarla uyanan, her alışverişe gittiğinde fiyat etiketlerinin değiştiğini gören, kirasını ve faturalarını ödeyemez duruma gelen, kredilere ve bankaların olmayan vicdanlarına mahkûm edilen insanlarımızın feryatları her geçen gün daha da yükselmektedir. Seslerini ise iktidarda bulunanlara duyurmak için ne yapacağını, ne diyeceğini bilemez hâldedirler.

Bakın çok açık ve net ifade ediyoruz; eldeki son barutların da kullanılalı epey zaman geçti, elde avuçta ne varsa, en zor günler için ayırılan, insanımızın 'kefen parası' dediği birikimler dahi tükeneli çok oldu. Durum artık dayanılamaz bir hâl almıştır. İktidar, artık bu durumu daha fazla görmezden, duymazdan gelemez; gelmemelidir.

Ekonomik Krizle Birlikte Yönetim ve Siyasi Ahlak Krizi de Yaşanmaktadır

Milletimiz ekmeğe, patatese, soğana, domatese bile muhtaç hale getirilmişken; ülkeyi yönetme sorumluluğunu üzerinde hissetmesi gerekenler, keyfi, hoyrat ve vurdumduymaz tavırlar sergilemeye devam etmektedir. Şu son birkaç günde kamuoyuna yansıyan; Çaykur'un işe alım kurasında yaşananlar, 128 milyar dolar iddialarına iktidar kanadından gelen ve birbiriyle çelişen açıklamalar, "128 milyar dolar nerede?" pankartlarının toplatılması, kamudaki makam araçları ve bürokratların aldıkları maaşlar, patates-soğan dağıtımında verilen utanç verici pozlar; hepsi ama hepsi yaşadığımız krizin sadece ekonomik olmadığını, esasen ülkemizde bir "yönetim ve siyasi ahlak krizi" yaşandığının göstergesidir.

İşte bu nedenlerle biz Saadet Partisi olarak, ittifak hesapları uğruna ülkemizi derin bir krize iten anlayışın ve gece-gündüz seçim matematiği yaparken ülkemizin problemlerine odaklanmayı gözardı eden yöneticilerin aksine; insanımızla aynı frekanstan "geçim" diye haykırdık, haykırmaya devam edeceğiz.

İnsanımız, kirasını ve faturalarını ödeyebilmek istiyor, çocuğunun istediği bir ayakkabıyı ona alabilmeyi, torunlarına birkaç lira bayram harçlığı verebilmeyi, pazardan, marketten, manavdan evine eli dolu dönebilmeyi istiyor. İnsanımız, işsizlikten, hayat pahalılığından, geçim sıkıntısından yoruldu. Tüm bunların yanında, yaşadığı bu problemleri görmezden gelip, hatta kamuoyunu her gün başka suni gündemlerle meşgul etmeye çalışan siyaset anlayışından da, toplumu oy uğruna geren, kamplaştıran, kutuplaştıran siyasilerden de bıktı, usandı.

Milletimiz, Bu Yanlış Siyaset Anlayışının Fezlekesini Hazırlamaktadır

Ana Muhalefet Lideri Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının gündeme getiriliyor oluşu da, bu siyaset anlayışının bir başka tezahürüdür. Demokrasimiz için büyük bir ayıp olarak şimdiden tarihin sayfalarında yerini alan bu adımı, daha da ileri boyutlara taşınmaya heves edenler iyi bilmelidir ki; bunun ne ülkemize, ne milletimize ne de hiç kimseye bir faydası olmayacaktır.

Toplumda yeni fay hatları oluşmasına sebep olabilecek, her geçen gün yıpratılan adalet duygusuna bir darbe daha vuracak olan, milletin gerçek gündemi konuşulmasın diye ardı ardına kamuoyuna gelip geçici gündem konularını servis etme mantığından artık vazgeçilmeli, bu tür adımlara son verilmelidir.

Saadet Partisi olarak bir kez daha yineliyoruz; milletin derdi de, gündemi de geçimdir! Geçim meselesi konuşulmasın diye şimdi de 'fezleke meselesini' gündemde tutmak, kendisi gibi düşünmeyen herkesi 'hain ve suçlu' göstermek isteyenler bilmelidir ki; 'Geçim İttifakı' çatısı altında buluşacak milyonlarca insanımız, milletin derdinden bihaber olan bu siyaset anlayışının fezlekelerini hazırlamaktadır ve ilk seçimlerde dokunulmazlıklarını tek tek kaldıracaktır."
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet