BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne imza attı

Küresel otomotiv ve dayanıklı tüketim ürünleri sektörlerinde önem taşıyan çelik boru sistemleri alanında dünyanın en önemli 5 ekipman üreticisi arasında yer alan BANTBORU, dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik...

Yayınlanma:
BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne imza attı

Küresel otomotiv ve dayanıklı tüketim ürünleri sektörlerinde önem taşıyan çelik boru sistemleri alanında dünyanın en önemli 5 ekipman üreticisi arasında yer alan BANTBORU, dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi olan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi / United Nations Global Compact imzacısı oldu.

Sanayi üretiminde 50 yıllık köklü geçmişiyle alanında ülkemizin öncü kuruluşu olan BANTBORU, Rekabetçi Performans sloganı ve dünya çapında oluşturmayı başardığı yüksek marka değeriyle, kendi sektöründe dünya devi şirketlerle rekabet ediyor ve yüksek katma değerli ihracat gerçekleştiriyor.

BANTBORU’nun, iş yapış şekilleri ve küresel ayak iziyle gerçek bir dünya şirketi kimliği taşıdığını ifade eden BANTBORU CEO’su Sinan Gider, “Dünya genelinde rekabetçiliğin ve kalitenin en çok ön planda olduğu, iki önemli sektörde OEM firmalarına yönelik ürünlerimizle küresel üretim programlarının iş ortağıyız. Arjantin’den Çin’e uzanan bir coğrafyada, 23 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. BANTBORU’nun kendi Ar-Ge ve teknoloji gücüyle geliştirdiği ürünlerle, küresel rekabetin Türk oyuncusuyuz. İşimizi olduğu gibi, topluma ve dünyaya karşı sorumluluklarımızı da liderlik hedefiyle sürekli gelişen bir dünya şirketi bakış açımızla değerlendiriyor ve yönetiyoruz” dedi.

BANTBORU, Sorumlu Dünya Vatandaşı Şirketler Arasına Katıldı

BANTBORU’nun, toplumsal eşitlik ve sürdürülebilirlik konusunda her zaman aktif rol üstlendiğini vurgulayan Sinan Gider, sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplumsal fırsat ve cinsiyet eşitliğine verdiğimiz önem doğrultusunda BANTBORU, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi ve UN Women tarafından kadınların güçlendirilmesi alanında en önemli küresel platform olarak kurulmuş Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacıları arasında yer alıyor. 2020 yılı sonu itibarı ile BANTBORU’nun küresel toplumla iş birliğini bir üst seviyeye taşıdık ve dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi UN Global Compact imzacısı olduk. Bu imza ile, insan hakları, çalışma standartları, çevre sürdürülebilirliği ve yolsuzlukla mücadele alanlarında iş dünyasının temel sorumluluklarını gözeterek stratejilerini, politikalarını ve prosedürlerini bu ilkelere uyumlu hale getirmek için taahhütte bulunan, sorumlu dünya vatandaşı şirketler arasına katılmış bulunuyoruz.”

Çevre sürdürülebilirliği öncelikli planlara dahil edildi

UN Global Compact imzacısı şirketlerin, insanlara ve gezegene karşı temel sorumluluklarını sürdürmek için angajmanda bulunduklarını söyleyen BANTBORU CEO’su Sinan Gider, “İşimizi, gezegenimiz ve üzerinde yaşayan tüm canlılar için daha değerli, daha anlamlı, daha sürdürülebilir kılma azmindeyiz. Özellikle çevre sürdürülebilirliğine katkılarımızı daha da üst düzeye taşıyacak çalışmaları öncelikli planlarımıza dahil etmiş bulunuyoruz. Çevre hassasiyetimizi, kurumsal süreçlerimize dahil ederek, katma değer üretme gücümüzü burada da göstereceğiz. İmzamızın ve sorumluluğumuzun bir gereği olarak, İlerleme Bildirimi (COP) raporlarımızla, paydaşlarımız ve küresel toplumla yıllık bazda ilerlememiz hakkında iletişim kuracağız” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet