Boğa Yılı’nın ilk gününde sinemalarda gişe rekoru

Çinlilerin geleneksel Ay Takvimi’ne göre Boğa Yılı’nın ilk gününde, ülke genelindeki sinemalarda gişe hasılatı rekoru kırıldı.Çin’in ana kesimindeki sinema salonları dün 34 milyon 510 bin izleyici ağırlayarak bir rekora...

Yayınlanma:
Boğa Yılı’nın ilk gününde sinemalarda gişe rekoru

Çinlilerin geleneksel Ay Takvimi’ne göre Boğa Yılı’nın ilk gününde, ülke genelindeki sinemalarda gişe hasılatı rekoru kırıldı.

Çin’in ana kesimindeki sinema salonları dün 34 milyon 510 bin izleyici ağırlayarak bir rekora imza attı. Günlük gişe gelirleri de 1 milyar 736 milyon yuanı (269 milyon ABD doları) aşarak dünya rekoru kırdı. 2019 yılında yeni yılın ilk günündeki gişe geliri 1 milyar 458 milyon yuan olarak kaydedilmişti.

Gişe gelirlerinde ilk üç sırada yerli yapımlar yer aldı. İlk sıradaki “Çin Mahallesi Dedektifi 3” adlı film, günlük izleyici sayısı dâhil 10 yeni rekor oluşturdu.

Filmin yapımcı şirketi Wanda Grubu’ndan yapılan açıklamada, dünyada salgındaki durumun iyileşmesiyle Çin sinema sektörünün daha da canlanacağına işaret edildi.

Bu yıl COVID-19 salgını tedbirleri kapsamında Çin halkı bayram tatilinde mümkün olduğunca az seyahat etmeye teşvik edilirken, sinema salonlarına olan ilgi arttı. Salgının yeniden yayılmasını önlemek için sinema salonlarında sıkı tedbirler uygulanıyor.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet