Borsa İstanbul’dan Teknosa’ya güvenoyu

Sabancı Holding, Teknosa hisselerinin satışından elde ettiği kaynakla 2021 yılında Teknosa’nın teknoloji altyapısını güçlendirmek üzere yatırımlarına hız verecek.Sabancı Holding’in iştiraki Teknosa’da gerçekleştirmeyi...

Yayınlanma:
Borsa İstanbul’dan Teknosa’ya güvenoyu

Sabancı Holding, Teknosa hisselerinin satışından elde ettiği kaynakla 2021 yılında Teknosa’nın teknoloji altyapısını güçlendirmek üzere yatırımlarına hız verecek.

Sabancı Holding’in iştiraki Teknosa’da gerçekleştirmeyi planladığı sermaye artışı için Borsa İstanbul’da gerçekleştirdiği halka arz başarıyla tamamlandı. Sabancı Holding böylelikle, Teknosa’da sahip olduğu yüzde 60,28’lik hissesinin, yüzde 10,28 oranındaki kısmını daha Borsa İstanbul’da halka açmış oldu. Sabancı Holding, daha önce de açıkladığı gibi şirketin ana hissedarı olmaya devam ederken, hisse satışından elde edilen gelirle Teknosa’da yeni yatırımlar gerçekleştirmek üzere sene sonu sonuçlarının açıklanmasını takiben sermaye artışına gidecek. 

Hisse satışının tamamlanmasına ilişkin olarak Sabancı Holding CFO’su Barış Oran, “Teknoloji hayatın ayrılmaz bir parçası ve her geçen gün daha da önemli hale geliyor. Teknosa’nın gelecekteki büyüme fırsatlarına daha güçlü hazırlanması için attığımız bu adıma Borsa İstanbul yatırımcıları büyük bir ilgi gösterdi. Böylece bu süreci yaklaşık bir ay gibi kısa bir sürede ve piyasa değerini artırarak ve yeni yatırımcılar kazanarak tamamlamış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu durum aldığımız aksiyonların sermaye piyasası tarafından da olumlu karşılandığının göstergesi olurken hem Sabancı Holding’e, hem de teknoloji sektörüne ve bu sektörün perakendesinde Türkiye’nin öncü markası Teknosa’ya olan güveni gösteriyor. Sabancı Holding liderliğinde, yatırımcılarımızdan da aldığımız güçle birlikte Teknosa’yı geleceğe en güçlü şekilde hazırlamak konusunda kararlıyız” dedi.

Sabancı Holding’in Teknosa’ya olan güveninin altını bir kez daha çizen Barış Oran, “Büyüme, karlılık, çeviklik ve müşteri odaklılık konusunda sürekli gelişen ve güçlenen bir Teknosa var. Daha da önemlisi hepimiz Teknosa’nın önünde çok büyük fırsatların olduğuna inanıyoruz. Kısa sürede başarıyla tamamlanan hisse satış süreci Teknosa’daki yeni yatırımların habercisi. Daha önce de belirttiğimiz gibi, hiçbir zaman Sabancı Holding’in Teknosa’daki hisse oranı yüzde 50 + 1 hissenin altına düşmeyecek. Yani Sabancı Holding bugün olduğu gibi Teknosa’nın hakim ve en büyük hissedarı olmaya devam edecek” dedi.


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet