Bricks4kidz Karşıyaka şubesi kapılarını açtı

Dünya çapında 50 ülkede 700’ü aşkın lokasyonda faaliyet gösteren Bricks4Kidz®, zengin portföyü ve yüksek kalite standartlarıyla Karşıyaka’da 2018 başından beri sürdürdüğü faaliyetlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak...

Yayınlanma:
Bricks4kidz Karşıyaka şubesi kapılarını açtı

Dünya çapında 50 ülkede 700’ü aşkın lokasyonda faaliyet gösteren Bricks4Kidz®, zengin portföyü ve yüksek kalite standartlarıyla Karşıyaka’da 2018 başından beri sürdürdüğü faaliyetlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak için ilk şubesini Çiğli Kipa Alışveriş Merkezi’nde açtı. 

İki genç kadın girişimcinin hayali ve eseri olan bu merkezde tüm programlar, öğrencilerin Lego® tuğlalarını kullanarak kendi özgün yapıtlarını inşa edebilmeleri, oyun oynayabilmeleri ve çok eğlenebilmeleri için tasarlanmış durumda. Tüm etkinlikler ise çocukların görsel yaratıcılıklarını ve özgüvenlerini geliştirmek üzere düşünülmüş. 

Her ikisi de uluslararası kurumsal şirketlerde yönetici pozisyonunda yaklaşık 20’şer yıl deneyim kazandıktan sonra, iş dünyasına dair tüm birikim ve becerilerini “çocuklar için daha yaşanabilir bir dünya” yaratmak için kullanmak isteyen kurucular Ajda Bekmezci ve Gül Üzel, tek bir çocuğun hayatında bile fark yaratmanın önemine gönülden inandıklarını belirtiyor ve çocuk beyninin yaratıcılığını ileri yaşlarda da olabildiğince korumanın bu eğitim sistemi ve bakış açısı ile her zamankinden daha mümkün olduğuna inanıyor.

ABD menşeli global bir eğitim programı olan Bricks4Kidz® çocukların Lego® tuğlalarını kullanarak, temel makina düzeneklerini, ünlü simge yapıları ve robotları bizzat tasarlayıp inşa ettikleri uygulamalı derslerde geliştirilmiş. Uygulama öncesinde çocuklara yapacakları modelle ilgili S.T.E.M. esaslı bir eğitim verilerek eğitsel boyutun güçlendirildiği bu sistemde, Lego® tuğlaları ile oyun oynamayı çoğunlukla daha önceden de bilen çocuklar uygun proje içerikleri ve uygulamadaki destek ile mühendislik, mimarlık, fizik ve matematiğin temel kuramlarını da uygulamalı olarak öğreniyorlar. 

Geniş müfredatı ile 3 yaşından 13 yaşına kadar tüm çocuklara hitap eden Bricks4Kidz®’in Çiğli Kipa Alışveriş Merkezi’ndeki bu yepyeni şubesinde düzenli S.T.E.M atölyelerinin yanında serbest oyun alanı da bulunuyor ve 40’a yakın farklı tema içeriği ile çok renkli doğum günü partileri de yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet