Bu Bisiklet Çok Akıllı

Fransız startup şirketi Angell, firmanın adını taşıyan yeni akıllı bisikletini tanıttı. Firmanın CEO’su Marc Simoncini hedeflerinin dışardaki her şeyden daha akıllı bir elektrikli bisiklet yaratmak olduğunu, piyasada lider...

Yayınlanma:
Bu Bisiklet Çok Akıllı

Fransız startup şirketi Angell, firmanın adını taşıyan yeni akıllı bisikletini tanıttı. Firmanın CEO’su Marc Simoncini hedeflerinin dışardaki her şeyden daha akıllı bir elektrikli bisiklet yaratmak olduğunu, piyasada lider olmak için yola çıktıklarını kaydetti.

14 kiloluk alüminyum bisiklet, entegre ışıklara ve değiştirilebilir bataryaya sahip. Bisikleti kontrol etmek için 2.4 inçlik bir dokunmatik ekranı bulunan bisikletin bataryası bir defalık şarjla 70 km yol alıyor. Tek tuşla aktive edilebilen dönüş sinyalleri de bulunuyor. Telefonunuza Bluetooth ile bağlanan bu bisiklet, entegre bir kilitleme ve alarm sistemine de sahip. Üstelik bisikletiniz çalındığı takdirde onu takip etmenize olanak veren GPS çipi ve hücresel modemi de bulunuyor.

2020 YAZINDA PİYASAYA ÇIKACAK

Ancak Angell’in özellikleri bunlarla sınırlı değil. Bisikleti kullanırken ekran üzerinden hızınızı, kalorinizi, şarj seviyenizi veya uzaklığınızı görebiliyorsunuz. Bisikletiniz devrildiği takdirde önceden kurduğunuz acil durumda ulaşılacak kişiye hemen bildirim gönderiliyor. Telefonunuzda bir hedef belirleyebiliyor ve bisikletinizden yol tarifi alabiliyorsunuz. Üstelik ne zaman dönmeniz gerektiğini söyleyen oklara ek olarak gidonuz da titreşimle size hatırlatma yapıyor. Yüzde 70’i yazılımdan oluşan Angell bisikletler 2020 yazında piyasaya çıkacak. Ön sipariş fiyatı ise 2690-2966 euro olarak belirlendi. (BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet