Bu Ne Telaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "erken seçim" çıkışı üzerine Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan görüşmenin ardından açıklama yaptı. Erdoğan, Bahçeli'nin...

Yayınlanma:
Bu Ne Telaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "erken seçim" çıkışı üzerine Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan görüşmenin ardından açıklama yaptı. Erdoğan, Bahçeli'nin bile önerdiği tarihten çok daha erken bir tarihte, 24 Haziran 2018 Pazar günü erken seçim yapılacağını açıkladı. Erdoğan ve Bahçeli'nin bu acelesi "korku ve telaş" yorumlarına neden oldu.

Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtotğlu, anayasa değişikliği sonrası çıkması gereken uyum yasalarının çıkmadığını hatırlatarak Cumhurbaşkanı adayı olmak için 100 bin imzanın toplanmasına ilişkin usullerin belirsizliğine dikkat çekti. İktidarın kanunsuz bir karar aldığını söyleyen Kurtoğlu, erken seçim kararının darbe niteliğinde olduğunu belirtti. Erken seçimler sürecine giriyoruz. Bu süreç yıl içerisinde sığdığı kadar erken seçim durumunu yaratacaktır. "Cumhur ittifakının" panik içerisinde olduğunu ve Vatan Partisi'nin seçimlerden zaferle çıkacağını belirten Kurtoğlu, Türk milletinden yetki istedi.

İşte Kurtoğlu’nun açıklamasının ayrıntıları;

Salı günü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında 26 Ağustos 2018 de erken secime gidilmesine istedi. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan erken genel seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına karar verdiklerini açıkladı. Bu karar açıklaması neresinden bakılırsa bakılsın secim ilanı hukuku ve kanunları hiçe sayılarak yapılmıştır. Anayasa değişikliği sonrası uyum yasaları çıkarılmamıştır. Aceleyle yangından mal kaçırır gibi ilan edilen seçim kararı ilanı TBMM’nin yetkisidir. Her kim olursa olsun millet iradesinin üzerinde değildir. Teklif sunup karar verme sürecini işlemesini beklemeden seçim tarihi ilan etmek millet iradesini tanımıyorum demektir. Siyasi partilerin bu günden 24 Hazirana kadar geçecek sürede milletin iradesinin oluşmasını sağlamaları mümkün değildir. İyi seçilmemiş siyasi kadrolarla bu gün karşılaştığımız sorunların çözümü mümkün olamayacağı için artık erken secimler zinciri süreci başlatılmış olmaktadır.

AKP, MHP “Cumhur İttifakı” şu anda iktidarda, yapmak isteyip yapamadığı bir işin olmadığını milletimiz bilmiyor mu? İstedikleri her kanunu çıkarıyor ve her kararı alabiliyor. Secim sonrası oluşacak yeni siyasi irade şimdi yapamayıp o zaman yapacakları işleri açıklaması gerekmez mi? Bu paldır küldür seçime gidişin asıl nedeni, oluşan Cumhur iktidarı ülkeyi yönetemiyor. Emperyalist ekonomik kuşatmayı iç cephede milli direnme ekonomisini örgütleyerek direnemedi. Seçimin normal süresi olan Kasım 2019 tarihine kadar ekonomiyi millete zarar vermeden götüremeyeceğin görüp panik içine girildi. Yaşanan ekonomik krizin etkileri tam olarak milletimizin tercihlerini etkileyip iktidarı kaybetme korkusu ile bu kararın alınmasında esas nedenini oluşturmaktadır. Bütün bu cabalar beyhudedir. Türk milleti bu iktidarın öyle veya böyle sürmesinin kendine vereceği bir şey olmadığını, kendinden bir şeylerin koparılacağını görmektedir. Vatan Partisi olarak milletimize beş maddelik programla çıkış yolu sunuyoruz. Üretim Ekonomisini kuracağız milletimize borç batağına saplayan sıcak para ekonomisini terk edeceğiz. Yurdumuzda güven ve huzuru sağlayacağız. PKK’yı Kandile beyaz bayrak çektireceğiz. Komşularımızla iyi ve güvenilir ilişkiler kuracağız. Ekonomik ve ticari ilişkilerimizi üst seviyeye çıkaracağız. Avrasya birliğindeki onurlu yerimize alacağız. Aydınlanmamızın önünde engel olan orta cağ kurumlarını tasfiye edip bilim ve teknolojinin önünü açacağız. şimdiden milletimizden yetki istiyoruz. Saygılarımızla..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet