Bu parkta öğrencilere ‘trafik’ eğitimi verilecek

Konyaaltı Belediyesi, küçük yaşta trafik bilinci oluşturmak için öğrencilerin kullanımına yönelik oluşturduğu trafik eğitim parkını yeniledi.Trafikte gerek sürücü gerek ise yayalardan kaynaklı hatalar, kimi zaman insanların...

Yayınlanma:
Bu parkta öğrencilere ‘trafik’ eğitimi verilecek

Konyaaltı Belediyesi, küçük yaşta trafik bilinci oluşturmak için öğrencilerin kullanımına yönelik oluşturduğu trafik eğitim parkını yeniledi.

Trafikte gerek sürücü gerek ise yayalardan kaynaklı hatalar, kimi zaman insanların hayatlarına mal olabiliyor. İstenmeyen sonuçlara yol açan bu hataları en aza indirmenin eğitimle mümkün olabileceğini düşünen Konyaaltı Belediyesi, geçtiğimiz aylarda öğrencilere trafik eğitimin verildiği “trafik eğitim park”nı hizmete açmıştı. Konyaaltı Belediyesi, Sarısu Mahallesi’nde 155 Sokak üzerinde yer alan bu parkı modernize ederek güncelledi.

1500 metrekare alan üzerine kurulu olan trafik parkında, yaya ve sürücüler için tüm uyarı işaretleri yer alıyor. Yatay işaretlemelerin yapıldığı, mini kavşakların, yaya geçitlerinin bulunduğu trafik parkında, özellikle Konyaaltı bölgesinde ki okullarda eğitim gören öğrenciler, trafik eğitimi konusunda uygulamalı derslerle bilinçlendirilecek.

Milli Eğitim ve Emniyet Müdürlüğü’yle iş birliği içinde olduklarını dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, trafik parkıyla amaçlarının bireyleri küçük yaşta trafik eğitimi konusunda bilgilendirmek olduğunu söyledi. Başkan Muhittin Böcek, “Trafik kazalarının büyük bir nedeni insan kaynaklı hatalardan kaynaklanıyor. Bu konuda özellikle araç sürücülerinin ve yayaların dikkatli olması gerekiyor. Bu yüzden trafik bilincini küçük yaşlardan itibaren oluşturmayı amaçlıyoruz. Trafik parkı ile öğrencilerimiz uygulamalı eğitimler alabilecekler. İlçemiz ve de Antalya genelinde ki öğrencilerimiz trafik parkımızdan istifade edebilecekler.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet