“Bu yıl kıvırcık saçlıların yılı oldu”

Sanat ve futbol camiasının tercih ettiği kuaför Adem Yılmaz, pandemi kısıtlamalarında bakımsızlık ve stres sebebiyle saçların olumsuz etkilendiğini belirterek, “Saç dökülmesi şikayetleri çok geliyor. Bu dönemde saç dökülmesine...

Yayınlanma:
“Bu yıl kıvırcık saçlıların yılı oldu”

Sanat ve futbol camiasının tercih ettiği kuaför Adem Yılmaz, pandemi kısıtlamalarında bakımsızlık ve stres sebebiyle saçların olumsuz etkilendiğini belirterek, “Saç dökülmesi şikayetleri çok geliyor. Bu dönemde saç dökülmesine karşı doğal kozmetik bakım talepleri arttı.” dedi. Yılmaz, 2021’de rahat, salaş ve dalgalı erkek saç modelleri için çok fazla talep geldiğini de belirterek, “Bu yıl kıvırcık saçlıların yılı oldu.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Beylikdüzü’ndeki “Adem Yılmaz Hair Studio” adlı kuaför salonunun sahibi Adem Yılmaz, sektörde ulusal ve uluslararası ödüllere sahip. Sanat ve spor camiasından birçok ünlü ismin kuaförü olan Adem Yılmaz, pandemi sonrası kısıtlamaların kalktığı dönemde trend saç modellerini değerlendirdi.

“Maskülen hava veren modellere talep oluyor”

Son aylarda rahat, salaş ve dalgalı erkek saç modelleri için çok fazla talep geldiğini anlatan Yılmaz, özellikle permalı saçların 2021 yılına damga vurduğunu ifade etti. “Günümüzde artık erkekler de kadınlar kadar kişisel bakımına önem veriyor.” diyen Yılmaz, 2021 erkek saç modeli trendleri hakkında şu bilgileri paylaştı; “2021 erkek saç kesimi modelleri, saç tiplerine ve farklı zevklere göre değişse de bu yılın popüler erkek saç stilleri, doğal ve salaş modeller olarak öne çıkıyor. Genellikle orta uzunlukta saç kesimi tercih ediliyor. Maskülen hava veren kesimlere ve modellere daha çok talep oluyor.”

“Bu yıl kıvırcık saçlıların yılı”

Ünlülerin kuaförü Adem Yılmaz, “Yeni erkek saç modelleri, saçları daha havalı gösteren modellerdir. Bu saç stili erkekleri adeta mest ediyor. Yeni bir saç modeli arayanlar veya saç modelini değiştirmek isteyenler, havalı modellere ‘hayır’ diyemiyor. Bu açıdan kıvırcık saçlı erkekler çok şanslı. Çünkü bu yıl kıvırcık saçlıların yılı diyebilirim. Kıvırcık saç erkek stili çok popüler oldu. Yüz şekli oval olan erkeklere de bu stil çok yakışıyor.”
Kıvırcık saçlı olmayan erkekler için hacimli şekillendirme yöntemleri uyguladıklarını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti; “Köpükle saçlarını baskılama, havalı şekillendirme, sabitleyici sprey gibi ürünlerle model geliştirme gibi yöntemlerle doğal ve salaş stile en uygun modeli tasarlıyoruz. Bu stil için saç yapısı ve uzunluğu yanında kişinin yüz tipi ve kafa yapısı da etkili oluyor. Ayrıca, saç rengi de önemli bir unsur. Yani popüler erkek saç modelleri tasarımları için müşterilerimizin taleplerini yeni trendlerle harmanlıyoruz.”

“Saç dökülmesine karşı bakım talepleri arttı”

Dünyanın en büyük kuaför organizasyonu "CMC CAT Türkiye"nin yönetim kurulu üyesi olan Adem Yılmaz, pandemi stresinde saçların olumsuz etkilendiğini de belirterek, “2020’den itibaren son 1-1,5 yıl içinde saç bakımları aksatıldı. Çünkü pandemi sürecinde insanlar kısıtlamalar sebebiyle zamanlarının büyük bir bölümünü evde geçirdi. Bu dönemde saç bakımları ertelendi ya da göz ardı edildi. Pandeminin yol açtığı belirsizlik ve stres, saçları olumsuz etkiledi. Bu sebeple özellikle saç dökülmesi şikayetleri çok geliyor. Bu dönemde saç dökülmesine karşı doğal kozmetik bakım talepleri de arttı. Etkili doğal çözümlerle saç dökülmesi sorunlarını minimize etmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet